04 / 05 / 2024

Aile Bakanlığı'ndan her eve 2393 TL maaş bağlanacak! Tam bir yıl düzenli her ay alabilirsiniz!

Aile Bakanlığı'ndan her eve 2393 TL maaş bağlanacak! Tam bir yıl düzenli her ay alabilirsiniz!

Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı, dar gelirli ve ihtiyaç sahibi ailelere müjdeli bir haber verdi. Bakanlık, başvuru şartlarını açıklayarak, bu ailelere 12 ay boyunca ödeme yapılacağını duyurdu. İşte 2393 TL maaş almak için belirlenen detaylar...



Bakanlık, dar gelirli ve zor durumda olan kişilere farklı ödeme kalemlerinde yardım yaparak destek oluyor. Mart ayı itibariyle, T.C. kimlik numarasına göre hesaplara yatırılan sosyal yardım ödemeleri başladı ve yeni yapılacak yardım miktarı da belirlendi. Aile Bakanlığı, PTT aracılığıyla yapılacak ödemeler için 2392 TL sosyal yardım sağlayacak. Başvurular e-devlet üzerinden yapılabilecek.

Aile Bakanlığı ndan her eve 2393 TL maaş bağlanacak! Tam bir yıl düzenli her ay alabilirsiniz!

2 bileşenden oluşan aile destek yardımlarına zam yapıldı

2023 yılı ile birlikte birçok sosyal yardım kaleminde artış yaşandı. Türkiye'de ailelere verilen destek yardımı da bu artışlardan nasibini aldı. Ailelere sunulan destek yardımı, gelir durumuna göre değişen iki farklı bileşenden oluşuyor. Bu bileşenlerden ilki aylık 850 ila 1250 TL arasında değişen aile yardımı, diğeri ise okula giden çocukları olan ailelere verilen çocuk destek bileşeni.

Okula giden çocuğu olan aileler, her iki destekten de faydalanabiliyor. Destek ödemeleri, ailenin gelir durumuna göre belirleniyor. Bu nedenle düşük gelirli aileler, daha yüksek ödeme alıyorlar.

Mart ayında yapılacak olan sosyal yardım ödemeleri de artışa uğradı. Türkiye'de aile destek yardımı da bu artıştan nasibini aldı. Artık, hak sahibi kişilerin hesaplarına, aylık olarak 2392 TL'ye kadar ödeme yapılacak. Bu yardımdan dar gelirli ve ihtiyaç sahibi kişilerin yanı sıra, asgari ücretli ve emekliler de faydalanabilecekler.


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön