17 / 05 / 2024

Aile Bakanlığı'ndan her eve büyük müjde

Aile Bakanlığı'ndan her eve büyük müjde

Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı, vatandaşlara yönelik büyük müjdeler vermeye devam ediyor. Bakanlık tarafından bu sefer ev hanımlarına emeklilik müjdesi geldi.



Ev hanımlarının emekli olması için devlet tarafından sigorta prim desteği verileceğini açıklayan Bakan Derya Yanık, bireysel emeklilik sistemine dahil olmak isteyen, bireysel emeklilik sigorta türünde emekli olmak isteyen ev hanımlarına sigorta primlerinin üçte birini devlet tarafından ödeneceğini açıkladı.

Ev kadınlarını sosyal güvence çemberinin içine alma çalışmalarından birisinin emeklilik olduğunu işaret eden Bakan Yanık, devlet olarak ev hanımlarının emekliliğini kolaylaştıralım dediklerini ve bireysel emeklilik sistemine dahil olan kadınların sigorta primlerinin 3’te 1’ini devlet olarak ödeyeceklerini belirtti. Hem teşvik edeceklerini hem de kolaylaştırmış olacaklarını dile getirdi.

Bakan Derya Yanık açıklamalarının devamında, engelli bireylerin ve bakım veren ailelerin de bu emeklilik programından faydalanabileceğini belirtti. Önümüzdeki süreçlerde engelli yakınına bakım veren bu sebepten dolayı iş hayatına ve istihdama katılamamış aile bireylerinin, çoğunlukla annelerin emekliliklerini de düzenlemiş olacaklarını belirtti.


Geri Dön