20 / 05 / 2024

Aile Bakanlığından müjde! Aile Destek ödemeleri hesaplara yattı!

Aile Bakanlığından müjde! Aile Destek ödemeleri hesaplara yattı!

Son dakika: Bakan Gökdaş Aile Destek Programı kapsamında başlatılan destek ödemelerinin hesaplara yattığını duyurdu. İşte detaylar...



Bakan Göktaş, gerçekleştirdiği yazılı açıklamada, sosyal refah paylaşımını önde tutan bakış açısı ile arz odaklı sosyal yardım sistemini devam ettirdiklerini ve Türkiye Aile Destek Programı'nın bunun bir örneği olduğunu ifade etti.

Aile Bakanlığından müjde! Aile Destek ödemeleri hesaplara yattı!

Program doğrultusında gerçekleştirilen ödemelere yönelik bilgi veren Göktaş, programın başlangıcından bu yana hanelere sağladıkları destek tutarının 35 milyar TL'yi aştığını söyledi. 

Göktaş, programdan 3,5 milyon hanenin faydalandığını ve hanelere gelirlerine göre 850-1250 TL arasında destek verdiklerini aktararak ihtiyaç sahibi hanelere yönelik hayata geçirdikleri desteği ile onların yanında olmaya devam ettiklerini ve bu kapsamda, Türkiye Aile Destek Programı ile bu ay ihtiyaç sahibi hanelere toplam 4,5 milyar TL ödeme yaptıklarının bilgisini verdi.

Aile Bakanlığından müjde! Aile Destek ödemeleri hesaplara yattı!

Ekim 2022 tarihinde Çocuk Desteği ve Elektrik Tüketim Desteğinin, Türkiye Aile Destek Programı'na dahil edildiğini kaydeden Göktaş, "Desteğimizden yararlanan hanelerimize çocuklarının masraflarını karşılayabilmeleri için aylık ödeme yapıyoruz. Çocuk Destek Bileşeni kapsamında, hanelerimize aylık 350-650 Türk Lirası tutarlarında ilave destek sağlıyoruz. Elektrik Tüketim Desteğimiz ile de hanelerimize aylık 110-221 Türk Lirası arasında ödeme yapıyoruz." diye ifade etti.

Bu zamana kadar Çocuk Desteği kapsamında 6,3 milyon çocuk için hanelere toplam 7,7 milyar Türk Lirası ilave ödeme yaptıklarını söyleyen Göktaş, Elektrik Tüketim Desteği kapsamında da toplam 5,1 milyar Türk Lirası destek sağladıklarını aktardı.

Aile Destek ödemeleri ne kadar, kaç TL?

Aile Destek Programı ödemeleri hane başına düşen aylık gelir aralığına göre ödeme tutarları şu şekilde:

-450 TL ve altı olanlar: 1.250 TL
-450 TL üzeri - 911,15 TL ve altı olanlar: 1.100 TL
-911,15 TL üzeri - 1372,30 TL ve altı olanlar: 950 TL
-1372,30 TL üzeri - 1833,45 TL'den az olanlar: 850 TL alacak.

Son dakika! Emekli maaşı ve bayram ikramiyelerinin hesaplara yatırılacağı tarih açıklandı!

Altın fiyatlarında beklentiler tek tek açıklandı! 2024'ün ilk çeyreği için buz kestiren rakam! 


Geri Dön