05 / 05 / 2024

Aile Bakanlığı’ndan öğrencilere müjde üstüne müjde! 5 bin TL karne hediyesi verilecek!

Aile Bakanlığı’ndan öğrencilere müjde üstüne müjde! 5 bin TL karne hediyesi verilecek!

Karnesi iyi öğrencilere destek ödemesi yapılacak. Başarılı öğrencilere verilecek destek ödemesinin detayları haberimizde...



CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN'IN AÇIKLAMASI

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan önceki ay kabine toplantısından sonra yaptığı açıklamada başarı teşvik programı ile ilgili şu bilgileri paylaşmıştı:

"Sosyal yardım almayı hak kazanan ailelerimize mensup, devlet okullarında okuyan ve sınıflarında dereceye giren ilk ve ortaöğretim öğrencilerimize net asgari ücretin yüzde altmışına kadar, üniversite öğrencilerimize net asgari ücret kadar dönem arasında yapılacak başarı desteği vereceğiz. Aynı zamanda dört senelik örgün eğitim yapan üniversiteleri kazanan aynı kapsamdaki öğrencilerimize aylık 100 TL destek ödemesi yapacağız.

YÖK'ün belirlediği dünyadaki ilk 500 üniversiteye girme hakkı kazanan aynı kapsamdaki evlatlarımıza devletlerinin yanında olduğunu hissettirecek başarı destekleri sağlayacağız. Sosyal yardım alan konutlardaki meslek lisesi mezunu evlatlarımız ile lise sonrası meslek edindirme kurslarına giderek iş hayatına başlayacak gençlerimize de net asgari ücrete orantılı desteğimiz olacağının müjdesini veriyoruz. Ayrıca aynı durumdaki ailelerimizin evlatlarından işe girmesi için gereken merkezi sınavlarla bilim, spor ve sanat yarışmalarına katılanlar evlatlarımızın ihtiyaçlarını biz karşılayacağız.

Bütçe ayırdığımız Teşvik Programı'nda öğrencilerimize başarılar diliyorum. 1.5 milyar TL, detaylar Aile ve Sosyal Hizmetler Daire Başkanlığı tarafından paylaşılacak."

Aile Bakanlığı’ndan öğrencilere müjde üstüne müjde! 5 bin TL karne hediyesi verilecek!

BAKAN DETAYLARI AÇIKLADI

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Derya Yanık ise yaptığı açıklamada, ilkokul, ortaokul ve liselerde ilk üçe giren öğrencilere asgari ücretin yüzde 60'ına kadar destek verileceğini ifade etti. 2023 yılında net asgari ücret 8507 TL olarak açıklandı. Bu durumda hesaplama yapıldığında başarılı öğrencilere 5 bin 104 liralık destek ödemesi yapılacak. 

İKİNCİ DÖNEM DE VERİLECEK

Destek ödemesi her yıl iki defa verilecek. İlk dönem sonunda ve yaz tatilinde verilecek destek ödemeleri için başvuruların gelecek hafta başlayacağı ifade edildi. 

O şehirde yaşayan öğrencilere büyük müjde! Bu destek takdir topladı! 42 bin öğrenciye verilecek!

Lise mezunlarının sevinçten ağzı kulaklarına varacak! Emniyet Genel Müdürlüğü personel alımı! Süresi dolmadan başvurun!


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön