19 / 05 / 2024

Aile Bakanlığı'ndan son dakika müjdesi! Bu kişilere tam 1.237,81 TL para verilecek!

Aile Bakanlığı'ndan son dakika müjdesi! Bu kişilere tam 1.237,81 TL para verilecek!

Aile Bakanlığı'ndan 1.237 TL para almak isteyenler dikkat...  Bu programa başvuruda bulunacak olan aileler, hemen buraya baksın... İşte ayrıntılar...



Aile Bakanlığı'ndan son dakika müjdesi... Bu kişilere tam 1.237,81 TL para verilecek... Hemen buraya bakın, işte ayrıntılar...

Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakıfları tarafından başlatılan 3294 sayılı Kanun kapsamındaki Vefat Yardımı programı, Türk vatandaşlarının vefat eden yakınlarına yönelik önemli bir destek sağlıyor. Bu program kapsamında, 15 Nisan 2022 tarihinden itibaren vefat eden kişilerin yakınlarına maddi yardım yapılıyor.

Vefat Yardımı programı, Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakıfları tarafından belediyelerden her hafta alınan vefat listeleri doğrultusunda yürütülüyor. Bu listede yer alan ve Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı'nın bütünleşik sistemine kayıtlı olan sosyal yardım alan haneler tespit edilerek, vefat eden kişinin hanesinde yaşayan bir yakınına yardım yapılıyor.

Aile Bakanlığı ndan son dakika müjdesi! Bu kişilere tam 1.237,81 TL para verilecek!

Ancak, başvuru sürecinin daha hızlı ilerlemesi için belediyelerin listeleri göndermesini beklemek zorunlu değil. Vefat eden kişinin bir yakını, başvuru sürecini başlatabilmek için vefat belgesini sunarak yardım talebinde bulunabilir. Böylece, yakınları vefat eden Türk vatandaşları 3294 sayılı Kanun kapsamındaki bu yardımdan faydalanabilirler.

Başvuru yapan kişinin kimlik belgesi ve vefat eden yakınının ölüm belgesi gerekmektedir. Başvuruların kabul edilmesiyle birlikte, tek seferlik olarak 1.237,81 TL yardım yapılmaktadır.

Aile Bakanlığı ndan son dakika müjdesi! Bu kişilere tam 1.237,81 TL para verilecek!

Vefat Yardımı programı, Türk vatandaşlarının zorlu süreçlerinde maddi destek sağlamayı amaçlayan önemli bir sosyal yardım programıdır. Bu program, ailelere maddi sıkıntıları hafifletme ve acı bir kayıp yaşayanlara destek olma imkanı sunmaktadır.

Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakıfları, toplumun ihtiyaçlarına duyarlı bir şekilde çalışmalarını sürdürmekte ve yardım taleplerini hızlı bir şekilde değerlendirerek vatandaşlara destek olmaktadır. Vefat Yardımı programı da bu çerçevede önemli bir yardım programı olarak öne çıkmaktadır.

SON DAKİKA DEPREMLER: En son deprem nerede oldu? Az önce deprem mi oldu? 5 Temmuz 2023 son deprem!
Altın fiyatları şiddetli bir dalgalandı! Gram altın ve çeyrek altın fiyatları bugün ne kadar oldu? 5 Temmuz 2023!
Dolarda fırtına koptu, hemen bakın! Dolar, euro, sterlin ne kadar? 5 Temmuz 2023 döviz kurlarını görenin aklı çıktı!

Geri Dön