09 / 05 / 2024

Aile Bakanlığı'nın en büyük müjdesi bu olacak. Zam geliyor

Aile Bakanlığı'nın en büyük müjdesi bu olacak. Zam geliyor

Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı tarafından vatandaşlara her alanda destek ödemesi yapılmaya devam ediyor. Temmuz ayından sonra destek ödemelerine de zam gelmesi bekleniyor. Aile Bakanlığı'nın en büyük müjdesinin bu olması bekleniyor.



Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı, evde bakım maaşı, yaşlı ve engelli aylığı, Aile Destek Programı, eşi vefat eden kadınlara yönelik yardım, kronik hastalara yönelik yapılan destek ödemeleri gibi birçok konuda yardım ödemeleri yapıyor. İhtiyaç sahibi ve dar gelirli vatandaşlar için sağlanan bu destek ödemeleri en son 2023 Ocak ayında zamlanmıştı.

2023 Temmuz ara zammı ile ilgili görüşmeler devam ederken, sosyal destek ödemeleri de gündeme geldi. Ocak ayında yapılan zam ile birlikte evde bakım maaşı 3 bin 336 TL’den 4 bin 336 TL’ye yükselmişti. Bunun yanı sıra SED ödemeleri de ocak ayında gelen zamla birlikte 2 bin 337 TL’den 3 bin 38 TL’ye çıkarılmıştı. 

Yaşlı ve engelli aylıkları kapsamında yapılan zam ile birlikte, yüzde 40-69 arasındaki bireyler için 1.594 TL, yüzde 70 ve üzerindeki bireyler için de 2 bin 392 TL’ye yükselmişti. Ocak zammı ile birlikte sosyal destek ödeme tutarları güncellenirken, şimdi de yeni zam için geri sayım başladı.


Geri Dön