Kent Haberleri

Aile destek ödemesi alanlar dikkat! Aile destek uzatıldı mı? Hesaplara her ay para yatacak mı? 

Temmuz ayının sonlarına doğru hak sahipleri Ağustos ayında ödemelerin yapılıp yapılmayacağını merak ediyor. İşte konu ile ilgili merak edilenler...

Aile Destek Programı ödemeleri ile ilgili araştırmalar, Temmuz ayının son günlerine gelinmesiyle beraber hızlandı. Aile Destek Programı ödemeleri, Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı tarafından hesaplara yatırılıyor. 

Söz konusu program 2022 senesinde hayata geçirilmişti. Ödemeler hak sahiplerinin hesaplarına her ay olacak şekilde düzenli olarak yapılıyor. 

Ağustos ayında ödemelerin yapılıp yapılmayacağını merak eden hak sahipleri, internet üzerinden "Aile Destek Ödemeleri bitti mi, uzatıldı mı, Ağustos ayında var mı? 2024 Aile Destek Programı ödemesi yattı mı?" sorularının yanıtlarışı araştırıyor.

AİLE DESTEK ÖDEMESİ SONA ERDİ Mİ? 

Sözcü Gazetesi'nde yer alan habere göre; Aile Destek Yardımı'nın sona ereceği tarih ile ilgili bilgiler Bakanlık tarafından paylaşıldı.

Buna göre 12 aylık ödeme döneminin son ödemesi 2024 yılı Haziran ayı olarak belirlenmişti. Bu dönemin ödemesinin takip eden Temmuz ayında yapılacağı ve söz konusu destek programı sona ereceği açıklandı. 

EN SON ÖDEME 11 TEMMUZ'DA HESAPLARA GEÇTİ 

Aile Destek Programı uygulaması kapsamında son ödemeler 11 Temmuz günü hak sahiplerinin hesaplarına yatırıldı. 

Konuya ilişkin açıklamalarda bulunan Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Mahinur Özdemir Göktaş, Türkiye Aile Destek Programı kapsamında ihtiyaç sahibi hanelere bu ay toplam 4 milyar TL ödeme gerçekleştirdiklerini belirtti. 

Bakan Türkiye Aile Destek Programı'nda bu ayın ödemesiyle hanelere bugüne kadar toplam 88,2 milyar TL'lik destek verildiğinin de altını çizdi. 

VATANDAŞLIK MAAŞI NEDİR? 

Geçtiğimiz sene Aile Destek Programı'nın sona ermesinin ardından, yerine vatandaşlık maaşının geleceği belirtilmişti. 

Hane başına gelire göre belirlenmesi beklenen vatandaşlık maaşından, hane geliri asgari ücretin üçte ikisinin altında olan aileler faydalanabilecek. Vatandaşlık maaşı kapsamında ödemeler hanedeki kişi sayısına göre de değişlik gösterecek. 

İlk etapta bu yardımdan 100 bin kişinin yararlanmasnın beklendiği belirtilmişti. Ancak, çalışmaların henüz devam ettiği destek ile ilgili resmi bir açıklama gelmedi. 

Ev sahipleri dikkat! Neden noter onaylı kira sözleşmesi hazırlamalısınız? 

Ankara, İzmir ve Kırklareli'deki 4 gayrimenkul özelleştiriliyor! 1.5 milyon TL'den başlayan geçici teminat bedelleriyle!

Tahliye taahhüdü, bir yıllık sözleşme bitmeden verilebilir mi? Ev sahipleri ve kiracılar dikkat!