Kent Haberleri

Aile destek ödemesinde yeni dönem resmen başlıyor! İlk ödemeler için tarih verildi!

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Mahinur Özdemir Göktaş'tan milyonların beklediği aile destek ödemeleriyle ilgili haber geldi. İlk ödemelerin yapılacağı tarih Bakanlık tarafından resmen açıklandı. Aile destek ödemeleri ne zaman yatırılacak?

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Mahinur Özdemir Göktaş, aile destek ödemeleriyle ilgili müjdeli haberi verdi. Yeni dönemin ilk ödemelerinin yapılacağı tarihi açıklayan Bakan Göktaş sosyal destek ödemelerine devam edileceğini açıkladı.  Peki aile destek ödemeleri ne zaman yatacak? Aile destek ödemeleri ne zaman verilecek? 

AİLE DESTEK ÖDEMELERİ NE ZAMAN VERİLECEK?

Milyonlarca kişinin merakla beklediği aile destek ödemeleri 9 Ağustos günü yapılacak. Bakan Göktaş konuyla ilgili ''Cumhurbaşkanımızın tensipleriyle Türkiye Aile Destek Programımızın bu yılın sonuna kadar uzatılmasının ardından ilk ödemeleri 9 Ağustos itibarıyla vatandaşlarımızın hesaplarına aktaracağız." dedi

Türkiye Aile Destek Programı ile ülkemizde birçok aileye maddi destek sağlanıyor. 2022 yılında başlatılan programın son ödemesini haziran ayında hak sahiplerine teslim edilmişti. İlk aşamada 12 aylık bir program olan aile destek programından memurlar hariç, emekliler, dul, yetim ve mevsimlik işçiler yararlanmıştı. 

 

3 MİLYONDA FAZLA AİLEYE ÖDEMELER YAPILMAYA DEVAM EDİLECEK!

Göktaş, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın tensipleriyle Türkiye Aile Destek Programı'nın bu yılının sonuna kadar uzatıldığını hatırlattı. 

Ailelerdan programın uzatılması talebinin geldiğini söyleyen Göktaş  programın uzatılmasının ardından ilk ödemeleri 9 Ağustos itibarıyla vatandaşların hesaplarına aktaracaklarını açıkladı. 

2024 yıl sonuna kadar her ay 3 milyondan fazla haneye, 4 milyar lira ödeme yapmaya devam edilecek. 

ELEKTRİK TÜKETİM DESTEĞİ DE SAĞLANIYOR

Ailelerin aylık geliri ve çocuk sayısına göre belirlenen ödenekler, elektrik tüketim desteğini de içeriyor. 

2 yıllık programla 4 milyondan fazla haneye yaklaşık 68 milyar lira aile desteği sağlandı. 

Yaklaşık 7 milyon çocuk için, 20 milyar liradan fazla çocuk desteği verildi. Aile Destek Programı ile bugüne kadar toplam 88 milyar lirayı aşan bir ödenek tahsis edildi. 

Bakan Göktaş, Bakanlık olarak arz odaklı sosyal yardım anlayışıyla vatandaşların yanında olmaya devam edeceklerini söyledi.

Aile Bakanlığı destek ödemesi alanlara resmen kara haber. O iş olmadı

Aile Bakanlığı resmen duyurdu! 18 yaş üstü gençlere para ödenecek
E-devlet aile destek başvurusu! Aile destek ödemeleri bugün hesaplara yatıyor! Hemen hesaplarınızı kontrol edin