27 / 04 / 2024

Aile Destek Programı ödemeleri ne zaman yatacak? Aile Destek Programı nedir kimler alabilir?

Aile Destek Programı ödemeleri ne zaman yatacak? Aile Destek Programı nedir kimler alabilir?

Aile Destek Programı ödemeleri gündemde yer alıyor. Aile Destek Programı ödemeleri ne zaman yatacak, Aile Destek Programı Eylül ödemeleri yattı mı? İşte merak edilenler!



AİLE DESTEK PROGRAMI NEDİR?

Aile destek programı, devlet tarafından maddi anlamda zorluk çeken vatandaşlara belirlenen tutarlarda verilen desteğe denilmektedir.

Aile destek programı, 12 boyunca 450 TL ile 600 TL arasında yatırılmaktadır. Aile Destek Programı ödemelerine ilaveler yapıldı. Yüzde 66 oranında yapılan bu ilavelerle birlikte aile destek programının ödemelerinde değişikliğe gidildi.

Peki, Aile destek programı ödemeleri ne zaman yatıyor? İşte merak edilenler…

AİLE DESTEK PROGRAMI ÖDEMELERİ NE ZAMAN YATACAK?

Haziran başvurusundan sonra ilk ödemeler 29 Temmuz Cuma günü gerçekleştirilmişti. Başvuruları devam eden aile destek paketi eylül ayı ödemeleri tarihi henüz netlik kazanmadı.

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Derya Yanık, aile destek programı ödemeleri hakkında şunları söyledi; ''Türkiye Aile Destek Programında bugüne kadar 4 milyon başvuru yapıldığını bildiren Bakan Yanık, “Bu bağlamda 1,6 milyon haneye SYDV’lerimiz aracılığı ile hak sahipliği verildi. İlk aşamada başvurusu onaylanan yaklaşık 831 bin haneye toplamda 427,9 milyon TL ödeme yapıldı. Geriye kalan hanelerimize de ödemelerimizi önümüzdeki süreçte gerçekleştireceğiz. Bu şekilde hak sahipliği kararı verilen toplamda 1,6 milyon hanemize ödemelerimizi gerçekleştirmiş olacağız.”

AİLE DESTEK PROGRAMI 2022 NE KADAR?

450 TL ve altı kişi başına düşen gelir bakıldığı zaman, 600 Destek tutarı

450 TL üzeri ─ 911,15 TL ve altı kişi başına düşen gelir, 550 Destek tutarı verilmektedir.

911,15 TL üzeri ─ 1372,30 TL ve altı kişi başına düşen gelir, 500 Destek tutarı verilmektedir.

1372,30 TL üzeri ─ 1833,45 TL’den az kişi başına düşen gelir, 450 Destek tutarı verilmektedir.

Mazot gübre desteği ne zaman verilecek? Mazot gübre desteği kaç lira? Mazot gübre desteği yattı mı?

Asgari ücret zammı konusunda duyum alındı! İşte 2023 asgari ücrete dair akılalmaz iddia!

Beslenme desteği nedir? Beslenme desteği nasıl alınır? Beslenme desteği kimlere verilir?


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön