28 / 04 / 2024

Aile içinde yaşanan tartışmalar sonucu ve kin duyulan kişilere karşı yapılan kin evleri nedir? İşte kin evi örnekleri...

Aile içinde yaşanan tartışmalar sonucu ve kin duyulan kişilere karşı yapılan kin evleri nedir? İşte kin evi örnekleri...

Kin evleri, aile içinde yaşanan anlaşmazlıklar ve haksızlıklar sonucu kin ve ve öfkesini hedef aldıkları kişiye göstermek için bilinçli şekilde yapılan evlere deniliyor. 



Kin evleri, komşu ve akrabalarını rahatsız etmek için inşa edilen evlere verilen isim. Bu evlerin asıl amacı uzun süreli kullanım olmadığından sıklıkla tuhaf ve kullanışsız yapılara sahip.

KİN EVLERİNİN AMACI NE?

Cumhuriyet Gazetesi'nde yer alan habere göre; Kin veya inat evleri, ışığı engellemek veya komşu binalara erişimi engellemek gibi engeller oluşturabilmekte veya aleni meydan okuma simgeleri olabiliyor.

ABD'de ev sahiplerinin genellikle görüş, ışık veya hava hakkı olmamasına rağmen, komşular olumsuz irtifak hakkı için dava açabilir.

Kin dolu bir yapıya ilişkin durumlarda, mahkemelerin bu yapıdan etkilenmiş olabilecek komşu tarafların tarafını tutma olasılığı çok daha yüksek. Örneğin, 1988 tarihli Coty v. Ramsey Associates, Inc. davası, davalının kin dolu çiftliğinin rahatsız edici olduğuna ve komşu arazi sahibine menfi irtifak hakkı tanıdığına hükmetti.


İŞTE ÖRNEK KİN EVLERİ!

Weh şehri

541 yılında Antakya'nın fethinden sonra Sasani İmparatoru I. Hüsrev ele geçirdiği 30.000 nüfus için Ktesifon yakınlarında yeni bir şehir inşa ettirmiş , bu şehri orijinal Antakya'ya göre modellemiş ve burada yaşayanları eski evlerinde/eski evlerinde yaşamaya zorladığı söylenmiştir. 

Old Spite House

1716'da bir yelken yapımcısı olan Thomas Wood, Marblehead, Massachusetts'te daha sonra Old Spite House olarak bilinen bir ev inşa etti.

Söylenenlere göre, burada farklı bölümleri işgal eden, birbirleriyle konuşmayan ve birbirlerine satmayı reddeden iki kardeş yaşamış.  Diğer bir açıklamaye göre ise, Orne Caddesi'ndeki diğer iki evin görüşünü kapatacak kadar yüksek olan 3 metre genişliğindeki evin, sahibinin babasının mülkünden aldığı küçük paydan dolayı üzgün olması ve bu nedenle ağabeylerinin görüşünü bozmaya karar verdiği yönünde. Old Spite House hala ayakta ve işgal edilmiş durumda.

İşte dünyadaki en tuhaf evler!

Ankara'da ilginç ev ilanı: '2+1 evimi tutmak isteyen sigortamı yapacak...!'

Geri Dön