28 / 04 / 2024

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı 2.079 memur alımı başvuruları başladı! Kimler başvurabilir?

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı 2.079 memur alımı başvuruları başladı! Kimler başvurabilir?

23 Ağustos 2023 tarihli Resmî Gazete'de yayımlanan duyuru ile Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı, 2.079 memur alımı yapacağını açıkladı. Bu alımlar, en az ilkokul mezunu olmak kaydıyla başvurular başlamıştır. Başvuru süreci hakkında ayrıntılı bilgiler haberin devamında...



Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı, yeni memur alımı sürecini başlatıyor. 3 farklı kadroda ve tüm Türkiye genelinde memur alımı yapılacaktır.  Bu alımlar, 2828 Sayılı Kanun'a dayalı olarak gerçekleşecek ve toplamda 2.079 memur atanacak. İhtiyaca göre belirlenen kadrolar için başvurular kabul edilecek ve uygun adaylar atanmaya hak kazanacak. 

Memur alımı başvuru şartları nelerdir?

Türkiye Cumhuriyeti kimlik kartına sahip ve 18 yaşını doldurmuş olan bireyler arasından Bakanlık tarafından gerçekleştirilecek olan alımlara başvuruda bulunabilirler. Ancak, bu alımlar için Bakanlık tarafından gerçekleştirilecek arşiv veya güvenlik soruşturması sonucunda olumlu bir değerlendirme almak gereklidir. Ayrıca, bu pozitif sonuçlanan kişilerin kamu haklarından mahrum bırakılmamış olmaları da gerekmektedir.

 Sosyal Hizmetler Kanunu kapsamında gerçekleştirilecek olan alımlar için, başvuruların farklı eğitim seviyelerine sahip adaylara açıktır. Bu alımlar, ilkokul, ortaokul, ilköğretim, önlisans, lisans ve lise mezunu adaylar arasından yapılacaktır. Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı'nda istihdam edilme veya koruyucu hizmet modellerinden faydalanabilme şartı olarak, en az 2 yıl süreyle bu bakanlığın hizmet modellerinden birinden yararlanılması gerekmektedir. Diğer başvuru detayları başvuru kılavuzunda belirtilmiş olup https://www.aile.gov.tr/media/139760/2023-eylul-kilavuz.pdf adresinden ulaşılmaktadır.

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı 2.079 memur alımı başvuruları başladı! Kimler başvurabilir?

Başvurular nereden ve nasıl yapılacak?

Bakanlık tarafından yayımlanan ilana başvurular 23 Ağustos 2023 tarihinden itibaren kabul edilmeye başlanmıştır. Başvuru kılavuzunda belirtilen son başvuru tarihi ise 13 Eylül 2023'tür. Başvurularınızı yalnızca elektronik platform üzerinden, e-devlet aracılığıyla gerçekleştirebilirsiniz. Başvurmak isteyen kişilerin https://www.turkiye.gov.tr/ adresinden ilgili ilana ulaşarak başvuru adımlarını  takip etmesi gerekir. 

Başvuru yapacak kişilerin  e-Devlet Kapısı'na giriş yapabilmeleri için öncelikle bir giriş şifresine sahip olmaları gerekmektedir. Daha önce bu şifreyi alan hak sahipleri için herhangi bir şifre yenileme işlemi gerekmemektedir. Ancak e-Devlet Kapısı giriş şifresine sahip olmayan hak sahipleri için PTT şubelerine gitmelilerdir.

Kamu kurumlarına tam 31 bin 378 kişi alınacak! KPSS’li ve KPSS’siz başvuruları aman kaçırmayın!

KPSS 60 puanla AFAD personel alacak! Lise, ön lisans, lisans mezunları dikkat! Hemen başvurun!

Kültür ve Turizm Bakanlığı 47 Memur personel alımı yapacak: Başvuru şartları neler?


Geri Dön