28 / 04 / 2024

Kültür ve Turizm Bakanlığı 47 Memur personel alımı yapacak: Başvuru şartları neler?

Kültür ve Turizm Bakanlığı 47 Memur personel alımı yapacak: Başvuru şartları neler?

Kültür ve Turizm Bakanlığı, bünyesinde görevlendirmek üzere 47 memur personel alımı yapma kararı almıştır. Bu alımlar, en az lise mezunu adaylar arasından yapılacaktır ve KPSS puanı da değerlendirilecektir. Belirli şartlar ve kanun kapsamında yapılacak olan alımların detayları haberde...



Kültür ve Turizm Bakanlığı, bünyesinde görevlendirmek üzere yeni personel alımlarıyla ilgili resmi duyuru yaptı. Resmi Gazete'de 5 Eylül 2023 tarihinde yayımlanan ilana göre, Bursa Uludağ Alan Başkanlığı'nda görev yapacak 47 sözleşmeli personel alımı gerçekleştirilecek.

Başvuru şartları nelerdir?

Uludağ Alan Başkanlığı tarafından yayımlanan ilana göre, 657 Sayılı Devlet Memurları Kanunu'nun 48. maddesinde belirtilen şartlara uygun olarak istihdam edilmek üzere başvuruda bulunacak adaylarda bazı nitelikler aranacaktır. 

Başvuru yapacak adayların Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olmaları gerekmektedir. Aynı zamanda , kamu haklarından mahrum olmamalıdırlar.  Başvuruda bulunan erkek adayların askerlik hizmetini tamamlamış olmaları veya askerlikle herhangi bir ilişkilerinin bulunmaması gerekmektedir. Bu gibi genel başvuru şartlarını karşılayan kişilerin başvuruları öncelikli olarak değerlendirilecektir.

Kültür ve Turizm Bakanlığı 47 Memur personel alımı yapacak: Başvuru şartları neler?

Mesleki şartlar nelerdir?

Mesleki şartlar, pozisyonlara göre değişmekte olup bazılarında eğitim bazılarında ise deneyim ve tecrübe şartı aranmaktadır.

Kpss şartları nelerdir?

Adayların başvuru yapabilmeleri için KPSS Şartı gereklidir. Bu kapsamda, 2022 yılında gerçekleştirilen KPSS sınavında lise mezunlarından P94 puan türünde, ön lisans mezunlarından P93 puan türünde 70 puan, lisans mezunlarından ise P3 puan türünde en az 70 puan alınması gerekmektedir. 

Hangi kadrolarda sözleşmeli personel alımı yapılacak?

Sözleşmeli personel alımı şu kadrolarda yapılacak:

1 İç Denetçi,

5 Büro Görevlisi,

6 Mühendis, 

1 Avukat, 

1 Teknisyen,

1 Biyolog, 

10 Koruma ve Güvenlik Görevlisi,

5 Şehir Plancısı,

1 Peyzaj Mimarı,

5 Destek Personeli,

2 Mimar,

2 Şoför

Başvurular nereden ve nasıl yapılacak?

Bakanlık tarafından yayımlanan ilan için başvurular 15 Eylül 2023 tarihinden itibaren başlayacak ve son başvuru tarihi 29 Eylül 2023 olarak belirlenmiştir. Başvurular sadece İnternet üzerinden kabul edilecektir. Bu nedenle, başvuru yapmak isteyen adayların belirtilen tarihler arasında İnternet üzerinden başvurularını gerçekleştirmeleri gerekmektedir.

Gençler müjde: GSB 11 bin 455 personel alacak! Elinizi çabuk tutun başvurular yarın sona eriyor! İşte başvuru ekranı...

AFAD sürpriz bir kararla 68 personel alacak! Başvuru şartları ve tarihleri belli oldu!

Kıyı Emniyeti Genel Müdürlüğü'ne personel alımı: Hangi kadrolar ve şartlar geçerli?


Geri Dön