18 / 05 / 2024

Ailedeki kişi sayısına göre ödeme! Kimlikle PTT'ye gitmeniz yeterli

Ailedeki kişi sayısına göre ödeme! Kimlikle PTT'ye gitmeniz yeterli

Artan gıda fiyatlarının ardından devlet vatandaşlara ek destek ödemeleri başladı. Başlatılan yardımlardan bir tanesi olan elektrik ve doğal gaz faturalarına destek paketi ile dar gelirli ailelerin faturaları ödeniyor.. İşte detaylar...



ÖDEMELER AİLEDE BULUNAN KİŞİ BAŞINA GÖRE YAPILIYOR
Yapılan duyuruda devlet ihtiyaç sahibi olan ailelere fatura yardımı yapmakta. Ödemeler evdeki kişi sayısı baz alınarak yapılmakta. Ödeme miktarları hanedeki kişi sayısına göre şöyle:

1-2 kişilik hanelere aylık 75 kilovatsaat (108 TL).
3 kişilik hanelere aylık 100 kilovatsaat (144 TL).
4 kişilik hanelere aylık 125 kilovatsaat (180 TL).
5 ve daha fazla kişilik hanelere aylık 150 kilovatsaat (216 TL). Elektrik tutarında 240 kilovatsaate kadar olan ilk dilim tarife için geçerli 1.44 liralık kilovatsaat ücreti baz alındı.

 


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön