18 / 05 / 2024

Aileler e-Devlet'ten başvuruyor PTT'den 650 TL'yi hemen alıyor! İşte başvuru şartları ve detayları...

Aileler e-Devlet'ten başvuruyor PTT'den 650 TL'yi hemen alıyor! İşte başvuru şartları ve detayları...

Devlet maddi durumu iyi olmayan aileler için çocuk desteği ödemeleri yapıyor. Aile Destek Paketi içine alınan Çocuk Destek Bileşeni ödemelerinin hesaplara yatırılacağı tarih merak ediliyor. Peki 2022 çocuk destek ödemeleri ne zaman hesaplara yatıyor? İşte ayrıntılar... 



Aileler e-Devlet ten başvuruyor PTT den 650 TL yi hemen alıyor! İşte başvuru şartları ve detayları...

ÇOCUK YARDIMI NE KADAR, KAÇ LİRA?

Türkiye Aile Destek Programı içerisinde yer alan Çocuk Desteği ile ailelerde bulunan çocuk sayısına göre hanelere aylık 350 TL ile 650 TL aralığında destek vereceklerini ifade eden Bakan Yanık, "Desteğimiz kapsamında 1-2 çocuklu hanelere 350 TL, 3 çocuklu hanelere 450 TL, 4 çocuklu hanelere 550 TL ve 5 ve üzeri sayıda çocuk bulunan hanelere 650 TL ödeme yapacağız" diye belirtti.

ÇOCUK YARDIMI ÖDEMELERİ NE ZAMAN HESAPLARA YATACAK?

Sosyal yardımlardan faydalanan hanelere verilecek çocuk başına destekle, hem çocuklu ailelerin hem de çocuklar üzerinden oluşacak giderlerin desteklenmesini amaçladıklarını ifade eden Bakan Derya Yanık, Türkiye Aile Destek Programı kapsamında hayata geçirilen çocuk desteği ödemelerinin Kasım ayı itibarıyla hak sahiplerinin hesaplarına yatırılacağını söyledi.

Fakat destek ödemelerinin yapılacağı net tarih henüz açıklanmadı.

ÇOCUK DESTEĞİ ÖDEMESİ NERDEN, NASIL ALINIR?

Söz konusu başvurular, e-Devlet Kapısı üzerinden yapılabileceği gibi doğrudan başvuru yapanların yerleşim yeri adresinin yer aldığı ilgili Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakıflarına da yapılabilir.

Ayrıca Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Derya Yanık, Türkiye Aile Destek Programı’nın kapsamının genişlediğini ifade ederek 850-1250 TL'ye yükseltildiğini açıkladı. Destekten yararlanan kişiler ise Kasım ayı destek ücretlerinin ne zaman yatacağını araştırmaya başladı. 

850-1250 lira desteğin de ne zaman hesaplara yatırılacağı henüz açıklanmadı. 

1250 TL hesaplara o gün yatacak! Aile desteği ödemelerinin tarihi açıklandı! 

Elinde dolar olanlar için perşembe günü işaret edildi! Yoksa fırlayacak mı! Dolarınız varsa sakın bakmadan geçmeyin

Dalgalı denizde savrulan altın fiyatları için kritik rakamlar belli oldu hemen bakın! 8 Kasım 2022 canlı altın fiyatları

 


Geri Dön