27 / 04 / 2024

Ailelere kötü haber! Servis ücretlerine zam! İşte o illerde güncel servis ücretleri

Ailelere kötü haber! Servis ücretlerine zam! İşte o illerde güncel servis ücretleri

Yeni eğitim-öğretim yılının açılmasına kısa bir süre kalmışken, bu yıl servis ücretlerinde çok uçuk bir şekilde zam meydana geldi. İşte detaylar…



Yeni eğitim öğretim yılının açılmasına birkaç gün kalmışken servis ücretlerine yapılan zamlar velileri, çocuklarını alternatif yollar ile okullarına ulaştırma arayışına götürdü. Kimi veli servis yerine çocuğunu kendisi getirip-götürmeyi isterken, bazı veliler ise bu konuda “imece” usulünü uyguluyor. Aynı okula giden ve birbirine yakın oturmuş olan öğrencilerin velileri özel araçları ile çocukları sırası ile okula getirip - götürme sorumluluğunu almakta. Aracı bulunmayan veya imece grubu oluşturamayan velilerin bir kısmı da para karşılığı taşıma yapan kişiler ile anlaşarak servis sorununu çözmeye uğraşıyor. İşin içine para girince de “korsan servisçilik” söz konusu oldu.

İstanbul ve Ankara’da servis ücretleri kısa süre önce karar verildi. Zam oranı İstanbul’da % 19.21, Başkent’te % 30, İzmir’de ise % 25 oldu. Özel okullarda ise servis ücreti senelik 18 bin liraya kadar dayanmış durumda. Rakamların yüksekliği ise velileri servis konusunda farklı arayışlara götürürken “korsan servis” tartışması da yeniden gündeme geldi.  Ankara  Servisçiler Odası Başkanı Tuncay Elmadağlı, “Ücretleri senelik olarak belirleyip, dokuz ay üzerinden alıyoruz. Duyduğumuz kadarı ile özel okullara çok yüksek oranlarda zam getirmişler. Geçen seneki öğrenci sayısı ile bu seneki öğrenci sayısı arasında ciddi bir düşüş olacak gibi duruyor servis taşımacılığı bakımından” ifadelerini kullandı.

Ailelere kötü haber! Servis ücretlerine zam! İşte o illerde güncel servis ücretleri


Geri Dön