01 / 05 / 2024

Airbnb, yapay zeka şirketi GamePlanner.AI’ı 200 milyon dolara aldı!

Airbnb, yapay zeka şirketi GamePlanner.AI’ı 200 milyon dolara aldı!

Tatil evleri ve konut kiralama hizmeti veren çevrimiçi teknoloji platformu Airbnb, Siri'nin kurucu ortağı Adam Cheyer ve Siamak Hodjat'ın kurmuş olduğu yapay zeka şirketi GamePlanner.AI firmasını 200 milyon dolara satın aldığını açıkladı.



Tatil evleri ve konut kiralama hizmeti sağlayan çevrimiçi teknoloji platformu Airbnb, yapay zeka şirketi GamePlanner.AI’ı 200 milyon dolara satın aldığını duyurdu.

Konu ile ilgili olarak aktarılan detaylara göre, Airbnb Kurucu Ortağı ve CEO’su Brian Joseph Chesky yaptığı açıklamada  GamePlanner ekibinin seçilmiş yapay zeka projelerini hızlandırmaya ve entegre etmeye odaklanacağını ekleyerek, "Yapay zeka, dünyamızı ömrümüzdeki diğer teknolojilerden daha hızlı bir biçimde değiştirecek, fakat onun insanlığı olumlu bir biçimde güçlendirdiğinden emin olmamız de gerekli. Airbnb teknolojideki en hümanist şirketlerden biri ve Adam ve ekibiyle beraber yapay zeka için en iyi arayüzlerden bazılarını geliştirebileceğimize inanıyorum." diye konuştu.

Bloomberg HT'den Hande Berktan imzalı habere göre Airbnb Kurucu Ortağı ve CEO’su Brian Joseph Chesky yaptığı açıklamada yakın geçmişte Airbnb'ye yönelik yapay zeka hedeflerini açıkça belirtmiş ve gezginler hakkında da bilgi sahibi olan ve onlara uyum sağlamış olan bir seyahat danışmanı oluşturmak için üretken yapay zekayı kullanmak istediğini dile getirmişti.

Airbnb, yapay zeka şirketi GamePlanner.AI’ı 200 milyon dolara aldı!

Paylaşılan bilgiye göre GamePlanner.AI kurucu ortakları arasında yer alan Adam Cheyer, Apple’ın satın aldığı yapay zeka asistanı Siri'yi geliştirmiş olan firmanın kurucusu ve daha önce Apple'daki iPhone grubunda direktör olarak çalışmış bir mühendisti.

The Guardian'ın haberine göre, Airbnb CEO'su Brian Chesky açıklamasında üretken yapay zeka ile platformu kökten değiştireceğini belirtti. Paylaşılan bilgilere göre söz konusu Bu özellikle beraber şirketin kullanıcılar hakkında bilgi edinerek seyahat deneyimlerini geliştiren bir "seyahat planlayıcısı" olarak kullanmak istediği kaydedildi.

Ayrıca yine aktarılan bilgiye göre Airbnb'nin Eylül ayı sonu itibarıyla 11 milyar dolar değeri bulunduğu kaydedildi.

İTALYA'DA VERGİ KAÇIRDIĞI İDDİALARI

Verilen bilgilere göre geçtiğimiz haftalarda bir İtalyan yargıç, vergi kaçırdığı iddialarıyla günlük ev kiralama uygulaması Airbnb'nin 779,5 milyon eurosuna el konulmasına karar vermişti.

Yine paylaşılan bilgilere göre savcılar söz konusu firmanın konut sahiplerinden yaklaşık 3,7 milyar Euro kira geliri üzerinden vergi tahsil edilmediğini belirtti.

Konut kiralama platformu Airbnb’nin 835,5 milyon dolarına el konulacak!

Airbnb düzenlemesi ile kiralama sistemi sil baştan değişiyor! Şartlar tek tek açıklandı! Cezası 100 bin TL!

O ülkede Airbnb ve kısa süreli konut kiralama yasaklandı! Kurala uymayanlara 144 bin TL ceza!


Geri Dön