02 / 05 / 2024

Ajda Pekkan'ın, Polonezköy'deki evi butik otel oldu!

Ajda Pekkan'ın, Polonezköy'deki evi butik otel oldu!

Ajda Pekkan'ın, Polonezköy'de, 'Elma Bahçeleri' adlı sitedeki evi; Metro grubu tarafından satın alınarak turizme açıldı. Evi, butik otele dönüştüren şirketin pazarlama genel müdürü Hakan Ural, "Pekkan hayranları kalabilmek için birbirleriyle yarışıyor" de



Oyunculuk kariyerine ara veren ve şimdilerde Metro grubu bünyesindeki Legend Otel'in Satış ve Pazarlamadan Sorumlu Genel Müdürü olarak turizme atılan Hakan Ural, hayatının ikinci baharını yaşadığını ifade etti. İş dünyasının içinde yoğunlaştığı günden beri kendisini daha huzurlu hissettiğini söyleyen Ural, geçtiğimiz günlerde de Erol Evgin'in mimarı olduğu 'Elma Bahçesi Sitesi'nde bulunan Ajda Pekkan'ın evini, butik otele çevirdi. Ural'la yeni işini, hayatını ve çocuklarıyla ilişkisini konuştuk.

Metro Grup'tan nasıl teklif geldi

Metro Şirketler Grubu Başkanı Galip Öztürk'ün amcam ile 20 yıllık iş ortaklıkları var. Hem de kardeş gibiler. Amcam bir gün "Neden bizim grupta çalışmıyorsun Vizyonumuz, yüzümüz olursun" dedi. Bu, arayıp da bulamadığım bir şeydi.

NE OLACAĞIMIZ BELLİ DEĞİL!

Ne açıdan, biraz açar mısınız

Sanat camiasından yorulmuştum. 16 yaşında sinemaya girdim. Ne olacağımız belli değil; düzensiz bir hayat, garantimiz yok! Maymun iştahlı bir camia... İki gün kralsın, tepedesin ama üçüncü gün yoksun. Telefonunuz bile çalmaz. İnsanlarda sürekli kendini görme hastalığı vardır. Nefret eder gibi görünürler ama daha yüzlerini bile yıkamadan "Benimle ilgili ne çıkmış" diye hemen gazeteleri okurlar. Çünkü unutulma korkusu yaşarlar. Bu bir ego hastalığı... Ekonomik açıdan da öyle bir standarta alışıyorsun ki; 'her şey elimden giderse' korkusu yaşıyorsun, psikopat bir adam oluyorsun.

Televizyonu ikinci plana mı attınız yani

Şu anki hayatımdan çok mutluyum. Çünkü artık işleri seçerek değerlendiriyorum. Mesela iki projeyi reddettim. Çünkü bu sektörde; eğer 'Muhteşem Yüzyıl' gibi ya da 'Ezel' gibi projelerde yer almıyorsan, X bir işte görünmenin avantajı yok! Çünkü proje kötü gidince, fatura oyuncuya çıkarılıyor. Sadece bu yıl, sinema ile ilgili üç projede yer almayı planlıyorum. Ayrıca senaryosunu yazdığım bir projem var. Çok beğenildi, sadece bölüm başına 450 bin liralık bir bütçe gerektirdiği için işin mali kısmı halledilmeye çalışılıyor.

OĞLUM BANA ÇOK DESTEK OLDU

İş teklifine çocuklarınızın tepkisi ne oldu

Özellikle oğlum Engincan bana çok büyük destek oldu. Oğlum diye söylemiyorum ama çok olgun ve ağırbaşlı... Allah beni, onların başından eksik etmesin. Beni hayata bağlıyorlar.

Bir gününüz nasıl geçiyor

Bizim oyunculuk mesleğinde farklı karakterlere bürünürsünüz; ilan-ı aşk sahnesi varsa, farklı bir psikolojin olur, kavga sahnesinde daha farklı... İş hayatından bu anlamda memnunum. Sabah erkenden kalkıyorum. Haftanın iki üç günü otelleri geziyorum. Sürekli yöneticilerle irtibat halindeyiz. Farklı iş kollarına da destek oluyorum. Bana önem veriyorlar, ben de elimden geldiğince iyi şeyler yapmaya çalışıyorum.

"AJDA PEKKAN'IN VİLLASINDA KALMAK İSTİYORUZ" DİYORLAR!

Ajda Pekkan'ın evini butik bir otele çevirme fikri nasıl oluştu

Erol Evgin'in zamanında mimarlığını yaptığı 'Elma Bahçesi Sitesi' projesi kapsamında, Pekkan'ın da burada bir villası vardı. Biz de lokasyon olarak bu siteyi çok beğendik ve turizm adına yatırım yapmaya karar verdik. Ajda Hanım da buna destek verdi ve evini Metro Turizm'e sattı. Villayı, Ajda Pekkan'ın hayranlarına açtık. Ajda Pekkan'ın hayranlarının, o yaşam alanı içinde nefes almasını istiyoruz.

PEKKAN PLAKLARINI VERDİ!

Evde ne gibi değişiklikler yaptınız

Aslında orijinalliğini bozmadık. Yatak odası çok büyüktü, onu ikiye böldük. Giyinme odalarını başka bir konsepte çevirdik. Ayrıca Ajda Pekkan bazı özel eşyalarını da bize verecek. Mesela ilk olarak plaklarını aldık ve onları duvarlara asmak için çerçeveletiyoruz.

Bu proje ilerleyen zamanlarda Sezen Aksu, Nilüfer gibi isimlere doğru da gidebilir mi

Olabilir, neden olmasın! Ünlü isimler aslında bu projelere destek vermeli. Çünkü onların sevenlerine bırakacakları en güzel şey; kendi adlarına yaptırdıkları yapılardır. Bundan daha güzel bir miras olabilir mi Biz olaya fazla ticari açıdan bakmıyoruz. O kişinin, sanatçı kimliğini de koruma altına alıyoruz.

İlgi nasıl

Beklediğimizin üzerinde... Otel sürekli dolu. İnsanlar arayıp "Özellikle Ajda Pekkan'ın villasında kalmak istiyoruz" diyorlar. Ayrıca Riva'daki Legend Otel de çok iyi gidiyor. İstanbul'un koşturmasından kaçan herkes burada mola verip nefes alıyor.

HAYATIMI YAZSAM OLAY OLUR!

Bir taraftan iki evlat, bir taraftan eş olmak, diğer taraftan da iş hayatı... Üç kimliginiz var. Siz kendinize zaman ayırabiliyor musunuz

Yaptığın tespitler çok doğru! Bölünüyorum ama huzurluyum. Spor yapıyorum, şu an en büyük lüksüm bu. Spor yaparken deşarj oluyorum. Metro Şirketler Grubu Başkanı Galip Bey'le çalışmaya başladığım günden bu yana daha mutlu ve huzurluyum.

ÇOCUK İÇİN HENÜZ ERKEN

Ezgi Hanım'la evlisiniz. Siz çocuk düşünmüyor musunuz

Ezgi eskiden bu konuda pek yorum yapmazdı ama artık o da "Anne olmak istiyorum" demeye başladı. Ama henüz cok genç... İki yıl önce istediği şeylerle, iki yıl sonra istedikleri farklı. Yaşını yaşasın istiyorum. Çocuk sorumluluğu çok fazla. Sanırım birkaç senemiz daha var.

Yıllardır sanat camiasının içindesiniz. Hiç bir kitap yazmayı düşünüyor musunuz

Evet, bir kitap yazmak istiyorum. 16 yaşından başlayıp bugüne kadar yaşadıklarımı yazsam, gerçekten büyük olay olur! Tartışmaya açık şeyler yaşadım. Gerçeklerin bilinmesi adına, "Yazayım" diyorum. Ama tartışma programlarına bakıyorum; orada bile insanlar dürüst olmaya açık değil. Türkiye'nin doğruları duymaya tahammülü yok.

SİBEL BANA "ALLAH RAZI OLSUN" DİYOR!

Oğlunuz Engincan üniversite okumak için Miami'ye gidecek...
Evet, bazen içim parçalanıyor. Ama geleceği için önemli olduğunu düşünüp toparlanıyorum. Tek sıkıntım; benim uçak fobim var. O kadar uzun yolculuğu nasıl yapacağım diye düşünüyorum.

Kızınız Melisa nasıl peki

Londra'ya ilk gittiği zamanlar bunalıma girdi. Melisa, öğrencilerin yoğunlukta olduğu bir bölgede okuyor, bir ailenin yanında yaşıyor. Aileden kopuk, üst katta kendine ait, bağımsız bir odası var. Ama şimdi gayet mutlu.

Kilo sorununu çözdü mü

Evet, bu sorununu kendi başına çözdü. Artık giyiniyor, süsleniyor.

Ailedeki kriz masasını iyi yönettiğinizi düşünüyor musunuz

Benim çocuklarım çok iyi çocuklar! Çocukların, anneyle ve babayla konuştuğu konular vardır. Ama benimkiler, her şeyi benimle konuşunca, onlara terapi de yapıyorum. Allahtan hep beni dinlediler. Sibel (Can) bile, "Allah senden razı olsun. Çocuklarının başından eksik etmesin" diyebiliyorsa, ne mutlu bana...
Sabah/BAŞAK ÇOKAN


Geri Dön