01 / 05 / 2024

Ajinomoto Co. Kükre AŞ'de yüzde 50 pay aldı!

Ajinomoto Co. Kükre AŞ'de yüzde 50 pay aldı!

Japonya'nın köklü gıda şirketlerinden Ajinomoto Co., Inc. Türkiye'de yer alan Kemal Kükrer markası ile tanınan Kükre AŞ' de yüzde 50 pay alımı konusunda anlaştığını bildirdi...



Şirketin açıklamasına göre Kükre Gıda ve İhtiyaç Maddeleri Nakliyat ve Özel Eğitim Hizmetleri Ticaret ve Sanayi AŞ'de satın alınan payın karşılığında 60 milyon Türk Lirası civarında (2.9 milyar yen civarı) ödeme yapılacak.


Ajinomoto açıklamasında satın alma Türkiye'deki mevcut işlerin genişletilmesinin yanı sıra yeni gıda alanlarına girişin de hedeflendiğinin altı çizildi. Satın alma ile 2018 itibarıyla 5.0 milyar yenlik (şimdiki seviyenin 2.5 katı) pazar hedeflendiği aktarıldı. 


Japon devi Panasonic ise, geçtiğimiz günlerde Türkiye'de elektrik anahtarları ve priz üretiminin en büyük şirketi olan Viko'nun çoğunluk hissesini satın almıştı. 



SİRKENİN BABASI


1915 yılında evinin bodrum katında meşe ağacından özel olarak yapılmış iki adet fıçıyla başlayan üzüm sirkesi serüveni, o küçük mahalleden taşıp bugün onlarca farklı ürünle 30 ülkeye ihracat yapan bir marka haline geldi.


Kemal Kükrer doğal ve ağır mısır fermantasyonu yöntemi ile üzüm, elma ve diğer meyve sirkelerini üreten ilk ve tek marka olmasının yanı sıra, nar ekşisi, üzüm sirkesi ile turşu, ballı elma sirkesi ve vişne sirkesi, sarımsak sosu gibi ürünleri Türk halkının beğenisine sunan ilk marka özelliği taşıyor.


13 yıl önce 1500 m2'lik tek fabrika ile yılda 3.000 ton ürün üreten Kemal Kükrer, 2013 yılında 3 fabrika ve 28.000 m2 alanda 50.000 ton kapasiteye ulaştı.


Sabah


Geri Dön