15 / 05 / 2024

Ajinomoto kükre

Ajinomoto kükre

Japonya'nın köklü gıda şirketlerinden Ajinomoto Co., Inc. Türkiye'de yer alan Kemal Kükrer markası ile tanınan Kükre AŞ' de yüzde 50 pay alımı konusunda anlaştığını bildirdi...

İBB'nin öğrenci yurtları ile kreşlerine zam geldi! Yurtlarda aylık ücret 1.300 TL'ye yükseldi! Üniversiteliler dikkat! 

İBB Meclisi Eylül Ayı Toplantısı'nda İstanbul Büyükşehir Belediyesi'ne ait yükseköğrenim öğrenci yurtlarının aylık ücretine yüzde 36,84 zam uygulanmasına, kreşlere de yüzde 27,65 oranında zam yapılmasına karar verildi. İşte o rakamlar...

Kreş ücretleri yıllık 750 bin TL’ye kadar çıktı! Resmen dünyanın en pahalı üniversiteleriyle yarışıyor!

İstanbul'daki bazı kreş ve anaokulu ücretlerinin 500 bin TL’nin üstüne çıktı. Fiyatların dünyanın en pahalı üniversiteleriyle de yarışması dikkat çekti. Üstelik, zorlu görüşmelerden sonra kayıt yaptırılan bu okullarda boş yer bulmak da mümkün olmuyor.

Pendik'te yıkılan kaçak yapıların yerine kreş yapılacak!

İBB, Pendik Dolayoba Mahallesi’nde yer alan kaçak yapıların yerine kreş inşa etmek için harekete geçti.

Serik'in yeni kreş ve gündüz bakımevi açılışa hazırlanıyor!

Antalya Büyükşehir Belediyesi tarafından Serik'in Merkez Mahallesi'nde inşa edilen kreş ve gündüz bakımevi açılışa hazırlanıyor...

İŞKUR'dan meslek öğrenmek isteyenlere destek! Aylık 2.780 lira!

Meslek öğrenmek isteyenlere devlet destek sağlıyor. İŞKUR, meslek eğitim kurslarına katılanlara günlük 30-95 lira harçlık, annelere ayrıca aylık 400 lira kreş desteği veriyor. Aylık toplamda 780-2.870 lira ödeme oluyor.

Ankara Keçiören Gül Kreş Adası hizmete açıldı!

Yatırımlarına hız kesmeden devam eden Keçiören Belediye Başkanı Turgut Altınok yaptığı açıklamada "Kreş ve kütüphane sayımızı Keçiören'de artıracağız. Kreşlerimiz her yerden daha uygun fiyata hizmet vermektedir." şeklinde konuştu.

İBB'nin Bahçelievler ve Büyükçekmece'deki kreş projeleri Meclis'te reddedildi!

İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu’nun “150 mahalleye 150 kreş” projesi meclise takıldı. Bahçelievler ve Büyükçekmece’de kreş yapılmak istenen iki alan, İBB Meclisi’nde AKP-MHP grubu tarafından onaylanmadı.

İznik'te 11.4 milyon TL'ye icradan satılık ilköğretim okulu ve kreş!

T.C. İznik İcra Dairesi, Bursa ili, İznik ilçesi, Dırazali Mahallesi, Bayırdibi mevkii, 90 parselde yer alan ilköğretim okulu ve kreşi 11 milyon 404 bin 660 TL'ye satıyor...

Antalya'nın 19 ilçesinde yeni kreşler açılacak!

Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Muhittin Böcek'in 19 ilçenin tamamında açılması talimatını verdiği kreşler tek tek hayata geçiriliyor. Kaş'ın Andifli Mahallesi'nde yapımında sona gelinen kreş ve gündüz bakımevi 100 öğrenci kapasitesine sahip olacak.

Antalya Büyükşehir Belediyesi, Kaş’ta kreş inşa ediyor! 

Antalya Büyükşehir Belediyesi, Kaş'ın Andifli Mahallesi'nde 100 öğrenci kapasiteli kreş ve gündüz bakımevi inşa ediyor. 

Eyüpsultan'daki 5 dönümlük parsel yeşil alan oldu!

İstanbul Eyüp’te üzerinde yıllardır İETT peronu ve kreş yer alan yaklaşık 5 dönümlük parselin imar planları mahkeme tarafından iptal edilince İBB yönetimi tarafından yeni bir plan düzenlendi. Fakat plan AKP ve MHP'li üyeler tarafından reddedildi. 

Vakfa tahsis edilen arazide imar krizi!

Kadir Topbaş’ın yönetimindeki vakfa 2016’da eğitim amaçlı tahsis edilen İBB arazisinin iptal edilen imar planlarını yeni İBB yönetimi “hizmet, sağlık, kreş” olarak değiştirdi. AKP-MHP grubu ise “eğitim” şeklinde planladı. İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu'nun vetosuna rağmen karar değişmedi.

TBMM kampüsü içerisine kreş binası yaptırılacak!

Türkiye Büyük Millet Meclisi Başkanlığı İşletme ve Yapım Başkanlığı tarafından TBMM kampüsü içerisine kreş yaptırılacağı duyuruldu.

Ajinomoto kükre Haberi

Ajinomoto kükre

Şirketin açıklamasına göre Kükre Gıda ve İhtiyaç Maddeleri Nakliyat ve Özel Eğitim Hizmetleri Ticaret ve Sanayi AŞ'de satın alınan payın karşılığında 60 milyon Türk Lirası civarında (2.9 milyar yen civarı) ödeme yapılacak.


Ajinomoto açıklamasında satın alma Türkiye'deki mevcut işlerin genişletilmesinin yanı sıra yeni gıda alanlarına girişin de hedeflendiğinin altı çizildi. Satın alma ile 2018 itibarıyla 5.0 milyar yenlik (şimdiki seviyenin 2.5 katı) pazar hedeflendiği aktarıldı. 


Japon devi Panasonic ise, geçtiğimiz günlerde Türkiye'de elektrik anahtarları ve priz üretiminin en büyük şirketi olan Viko'nun çoğunluk hissesini satın almıştı. 



SİRKENİN BABASI


1915 yılında evinin bodrum katında meşe ağacından özel olarak yapılmış iki adet fıçıyla başlayan üzüm sirkesi serüveni, o küçük mahalleden taşıp bugün onlarca farklı ürünle 30 ülkeye ihracat yapan bir marka haline geldi.


Kemal Kükrer doğal...