15 / 05 / 2024

Ajinomoto payları

Ajinomoto payları

Japonya'nın köklü gıda şirketlerinden Ajinomoto Co., Inc. Türkiye'de yer alan Kemal Kükrer markası ile tanınan Kükre AŞ' de yüzde 50 pay alımı konusunda anlaştığını bildirdi...

Paylarının yüzde 90'dan fazlasını halka satmış 25 şirket!

Borsa İstanbul günü yükselişle tamamladı. Yaptığı paylaşımlarla dikkat çeken Borsa Filozofu, paylarının yüzde 90'dan fazlasını halka satmış 25 şirketi açıkladı. İşte o paylaşım...

Öğrenci katkı payına yüzde 61 zam geldi! Öğrencilerin ödeyeceği yeni katkı payları belli oldu!

2023-2024 Eğitim-Öğretim Yılında yükseköğretim öğrencilerinin ödeyeceği katkı payına yüzde 61 zam geldi. Öğrencilerin ödeyeceği yeni katkı payları belli oldu! Peki kim ne kadar katkı payı verecek? İşte 2023-2024 katkı payları...

Son dakika! Borsadaki şirketlerin kâr paylarına tevkifat oranı sıfırlandı!

Aktarılan son dakika detaylarına göre, yatırımcıların gündeminde yer alan Borsa İstanbul'da işlem gören tam mükellef sermaye şirketlerinin iktisap ettikleri kendi paylarına ilişkin şekilde dağıtılmış kar payı sayılan tutarlar üzerinden alınan tevkifat sıfırlandı.

Nurol İnşaat, Nurol GYO'daki paylarını sattı!

Nurol İnşaat'ın Nurol Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı A.Ş.nin sermayesinin yüzde 0.86'sına tekabül eden toplam 2 milyon 680 bin Türk Lirası nominal değerli NUGYO paylarının Nurol Otelcilik ve Turizm İşletme A.Ş. Şirketi'ne satışı gerçekleştirildi.

Tekfen Holding, Florya Gayrimenkul'deki paylarını Folkart'a sattı!

Tekfen Holding, iştiraki Florya Gayrimenkul Yatırım İnşaat Turizm Sanayi ve Ticaret A.Ş. sermayesinde sahip olduğu yüzde 50 oranındaki payların tamamının toplam 25 milyon 250 bin ABD Doları/ yaklaşık 220 milyon TL bedelle satılması için 24 Haziran 2021'de anlaşma imzalandı. 

Avrasya GYO'nun METRO sermayesindeki payları yüzde 2,65 oldu! 

Avrasya GYO'nun Metro Ticari ve Mali Yatırımlar Holding A.Ş. payları ile ilgili olarak 1,71-1,75 TL fiyat aralığından 1 milyon 29 bin 842 TL toplam nominal tutarlı alış işlemi gerçekleşti. Metro Ticari ve Mali Yatırımlar Holding A.Ş'nin sermayesindeki payları yüzde 2,65 oldu.

Şirket arazilerinde hissedarların payları küçültülebilir mi?

Posta köşe yazarı Tamer Heper'e, sorusunda bir şirketin ortaklarının arazi aldığını ve paylarının şirket hisesi oranında olduğunu belirtti. Okuyucu bu durumda arazideki payını kaybetme ihtimalini sordu.

Torunlar GYO'nun borsadaki paylarıyla ilgili flaş açıklama!

Aziz Torun ve Mehmet Torun'a ait payların borsada işlem gören niteliğe dönüştürülmesine ilişkin pay satış bilgi formu onaylandı. İlgili paylar Merkezi Kayıt Kuruluşu nezdinde borsada işlem gören niteliğe dönüştürülecek.

Koray Gayrimenkul, Yapı Kredi Koray GYO'nun paylarını satın aldı!

Yapı Kredi Koray GYO'nun paylarının bir kısmının Koray Gayrimenkul ve Yatırım A.Ş. tarafından devralınması ile sonuçlanacak olan şirket ortaklık yapısındaki değişikliğe izin verilmesi talebine Sermaye Piyasası Kurulu'ndan izin verildi. 

Martı GYO'nun payları 52.7 milyon TL'ye ulaştı!

Martı GYO'nun paylarından 100 bin adet 1,71-1,77 TL fiyat aralığından alım yapıldı. Yapılan alım ile Martı GYO A.Ş. (MRGYO) paylarında toplam 52 milyon 739 bin 998 TL nominal yüzde 47,95 paya ulaşıldı. 

Akiş GYO'nun payları 5.3 milyar TL oldu!

Akiş GYO'nun bugüne kadar geri almış olduğu Akiş GYO paylarının nominal değeri 6.533.737 TL oldu. Bugün itibariyle şirketin iktisap ettiği kendi paylarının nominal değeri 5.331.099,408 TL olarak açıklandı. 

Avrasya GYO'nun METRO sermayesindeki payları yüzde 2,30 oldu! 

Avrasya GYO'nun Metro Ticari ve Mali Yatırımlar Holding A.Ş. payları ile ilgili olarak 2,05-2,10 TL fiyat aralığından 1 milyon 405 bin 917 TL toplam nominal tutarlı alış işlemi gerçekleşti. Metro Ticari ve Mali Yatırımlar Holding A.Ş'nin sermayesindeki payları yüzde 2,30 oldu.

Belediye Gelirleri Kanununun Harcamalara Katılma Payları İle İlgili Hükümlerinin Uygulanması Yönetmeliğinde Değişiklik!

2464 Sayılı Belediye Gelirleri Kanununun Harcamalara Katılma Payları İle İlgili Hükümlerinin Uygulanmasına İlişkin Yönetmelikte Değişiklik Yapılmasına Dair Yönetmelik bugünkü 31454 Sayılı Resmi Gazete'de yayımlandı.

Ajinomoto payları Haberi

Ajinomoto payları

Şirketin açıklamasına göre Kükre Gıda ve İhtiyaç Maddeleri Nakliyat ve Özel Eğitim Hizmetleri Ticaret ve Sanayi AŞ'de satın alınan payın karşılığında 60 milyon Türk Lirası civarında (2.9 milyar yen civarı) ödeme yapılacak.


Ajinomoto açıklamasında satın alma Türkiye'deki mevcut işlerin genişletilmesinin yanı sıra yeni gıda alanlarına girişin de hedeflendiğinin altı çizildi. Satın alma ile 2018 itibarıyla 5.0 milyar yenlik (şimdiki seviyenin 2.5 katı) pazar hedeflendiği aktarıldı. 


Japon devi Panasonic ise, geçtiğimiz günlerde Türkiye'de elektrik anahtarları ve priz üretiminin en büyük şirketi olan Viko'nun çoğunluk hissesini satın almıştı. 



SİRKENİN BABASI


1915 yılında evinin bodrum katında meşe ağacından özel olarak yapılmış iki adet fıçıyla başlayan üzüm sirkesi serüveni, o küçük mahalleden taşıp bugün onlarca farklı ürünle 30 ülkeye ihracat yapan bir marka haline geldi.


Kemal Kükrer doğal...