29 / 04 / 2024

AK Parti döneminde Türkiye’ye ne kadar doğrudan yabancı yatırım geldi?

AK Parti döneminde Türkiye’ye ne kadar doğrudan yabancı yatırım geldi?

Millet İttifakı Cumhurbaşkanı adayı Kılıçdaroğlu’nun 300 miyar dolarlık yabancı yatırım getireceğine ilişkin seçim vaatlerinin yankıları devam ediyor. Bakan Nebati, bu vaade ilişkin tepkisini 2002 ile 2023 yılları arasında gerçekleşen yabancı sermaye yatırımları ile verdi.



Türkiye'ye doğrudan yabancı yatırım girişleri hakkında açıklamalarda bulunan Bakan Nebati, "1975-2001 arası ülkemize toplam doğrudan yabancı yatırım girişi 14 milyar dolar iken 2002-2023 Şubat döneminde bu rakam 254,2 milyar dolardır" dedi.

AK Parti döneminde Türkiye’ye ne kadar doğrudan yabancı yatırım geldi?

CHP lideri ve Millet İttifakı’nın Cumhurbaşkanı adayı Kemal Kılıçdaroğlu’nun seçim vaatleri arasında yer alan yurt dışından 10 yıl içerisinde 300 milyar liralık yatırım getireceğine ilişkin sözlerinin siyaset arenasındaki yankıları devam ediyor. Kılıçdaroğlu’nun 300 milyar liralık yatırım vaadi başta Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan olmak üzere AKP hükümetinin bazı bakanları tarafından da eleştirilerek gerçekçi bulunmamıştı.

Kılıçdaroğlu’nun seçim vaatlerine ilişkin son tepki ise Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati’den geldi. Nebati, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımlarda öncelikle son yıllarda Türkiye’ye gelen doğrudan yabancı sermaye girişlerine dikkat çekti.


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön