17 / 05 / 2024

AK Parti döneminde Türkiye’ye ne kadar doğrudan yabancı yatırım geldi?

AK Parti döneminde Türkiye’ye ne kadar doğrudan yabancı yatırım geldi?

Millet İttifakı Cumhurbaşkanı adayı Kılıçdaroğlu’nun 300 miyar dolarlık yabancı yatırım getireceğine ilişkin seçim vaatlerinin yankıları devam ediyor. Bakan Nebati, bu vaade ilişkin tepkisini 2002 ile 2023 yılları arasında gerçekleşen yabancı sermaye yatırımları ile verdi.



BAKAN NEBATİ: BOŞ VAATLER

AK Parti döneminde Türkiye’ye ne kadar doğrudan yabancı yatırım geldi?

Bakan Nebati, Türkiye’ye 1975 ile 2001 yılları arasında gelen doğrudan yabancı yatırım girişinin 14 milyar dolar civarında olduğunu hatırlatarak 2000’li yıllardan sonra yabancı girişinin artarak hız kazandığına işaret etti. Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati, 2002-2023 Şubat döneminde ise gerçekleşen doğrudan yabancı yatırım tutarının 254,2 milyar dolar olduğunu ifade etti.

Sosyal medya hesabından Millet İttifakı’nın Cumhurbaşkanı adayı Kemal Kılıçdaroğlu’nun Türkiye’ye getirilecek yatırımlara yönelik açıklamalarını değerlendiren Bakan Nebati, bu vaatleri gerçekçi bulmadığını vurgulayarak, “İpe sapa gelmez boş vaatler ile halkımıza doğruları söylemeyenin asıl kim olduğu işte ortada” görüşünü ifade etti.


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön