13 / 05 / 2024

AK Parti hükümetinden EYT ile ilgili son dakika açıklaması! Herkes bu açıklamayı bekliyor! Kimler emekli olabilecek

AK Parti hükümetinden EYT ile ilgili son dakika açıklaması! Herkes bu açıklamayı bekliyor! Kimler emekli olabilecek

Milyonlar EYT’den gelecek olan habere kilitlenmiş durumda. Peki EYT’de son durum ne? Konu ile ilgili olarak bakanlar neler dedi? İşte detaylar…



MASADA SADECE BİR TANE FORMÜL VAR!

Şu an masada sadece bir tane EYT formülünün olduğunu belirten Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin, "Hollanda ya da Almanya modellerinden bahsediliyor. Bu doğru değil" şeklinde konuştu.

Bakan Bilgin, "Şu an masamızda sadece bir tane EYT formülü mevcut. Hollanda ya da Almanya modelleri masada değil" ifadelerini kullandı. Daha önce de Türkiye modeli üzerinde çalıştıklarını dile getirmişti.

EYT'DE HANGİSİ ÇÖZÜM KASPAMINDA OLUR?

EYT formülünde alan daraltıldığı için, az prim ile emekliliğin söz konunun olmayacağı varsayımı ile kadınların 7 bin 200 gün, erkeklerin 9 bin gün primi var ise BAĞ-KUR'lular emekli olacaktır.

TESCİL MAĞDURU BAĞ-KURLULARIN EYT YASASINA ALINMALARI

2000 senesinden önceki hizmetlerinde tescil olmadığı için EYT’den faydalanamıyorlar. Peki bununla ilgili olarak ne yapılması gerekiyor? EYT Yasası çıkarılınca, tescili ile ilgili bir maddenin EYT yasasına konulması gerekiyor. Bunlar olmadığı sürede ise tescil mağdurları EYT kanundan faydalanması mümkün olmayacak.

TESCİLİNİZ VAR, BORCUNUZU ÖDEMEDİYSENİZ?

İhya ile ilgili olarak da EYT yasasına ihya (canlandırma) ile ilgili madde konulur ise siz tüm geçmişteki haklarınızı kazanabilirsiniz

AK Parti hükümetinden EYT ile ilgili son dakika açıklaması! Herkes bu açıklamayı bekliyor! Kimler emekli olabilecek

Bulunması çok zor olan Xiaomi 11T Pro artık Hepsiburada’da! Görülmemiş fiyatlar ile satın alın! 31 Ağustos fiyat listesi

Çamaşır makinesi arayanlara müjde! A101’de 3 bin liraya çamaşır makinesini al evine götür! 31 Ağustos fiyat listesi

Borsa İstanbul rekorlara doymuyor! En yüksek seviye rekoru tazelendi


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön