28 / 04 / 2024

AK Parti, İBB Başkan adayını pazar günü açıklayacak: Kulislerde konuşulan isim Murat Kurum! 

AK Parti, İBB Başkan adayını pazar günü açıklayacak: Kulislerde konuşulan isim Murat Kurum! 

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Ak Parti'nin İBB Başkan Adayını Pazar günü açıklayacaklarını duyurdu. AK Parti kulislerine göre, partinin İstanbul adayı Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği eski Bakanı Murat Kurum olacak...



Türkiye yerel seçimler için 31 Mart'ta sandığa gidecek. Partilerde ise şu an aday belirleme çalışmaları hızla devam ediyor. Özellikle İstanbul, Ankara,  İzmir  gibi kıyasıya rekabetin olacağı büyükşehirlerde gösterilecek adaylar oldukça merak ediliyor. 

Cumhurbaşkanı Erdoğan, yeni yılın ilk günlerinden itibaren, partisinin başta İstanbul ve  Ankara  olacak şekilde belediye başkan adaylarını belirlemek için AK Parti Genel Merkezi’nde yoğun bir çalışma sürdürüyor. 

BBC'den Ayşe Sayın'ın haberine göre; MHP ile 30 büyükşehir ve 29 şehirde  yapacak AK Parti, İstanbul için özel bir çalışma yaptı. Cumhurbaşkanı Erdoğan, Erdoğan dün AKP Genel Merkezi’nde, aday belirleme komisyonu toplantısı öncesi gazetecilerin sorusu üzerine, İstanbul adaylarını 7 Ocak Pazar, Ankara adayını ise 15 Ocak Pazartesi günü açıklayacaklarını dile getirdi. 

AK Parti, İBB Başkan adayını pazar günü açıklayacak: Kulislerde konuşulan isim Murat Kurum! 

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın İstanbul için isim açıklamaması ve adayı Pazar günü açıklayacaklarını belirtmesi, Ak Parti kulislerinde hareketlenmeye neden oldu. 

Kulislerde, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Pazar günü İBB Başkan Adayı olarak açıklayacağı ismin Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği eski Bakanı Murat Kurum olduğu bilgisi yayılmaya başladı. 

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği eski Bakanı Murat Kurum, 18 Aralık’ta yapılan “temayül yoklamasında”, en çok tercih edilen 5 isimden biri olmuştu. 

Temayül yoklamasında Murat Kurum’un yanı sıra, ön plana çıkan diğer isimler şu şekilde oldu:

- Esenler Belediye Başkanı Tevfik Göksu

- Ulaştırma ve Altyapı eski Bakanı, Trabzon Milletvekili Adil Karaismailoğlu

- Fatih Belediye Başkanı Mehmet Ergun

- İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya

Ancak, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın kamuoyu araştırmlarını ve seçim kampanyasını da dikkate alarak, tercihini Kurum’dan yana kullandığına dikkat çekildi. 

AK Parti kaynakları tarafından, İstanbul’da seçim kampanyasını kentsel dönüşüm ve depremin zararlarına karşı alınacak önlemler üzerine oturtacağı ifade edilen Erdoğan'ın,  TOKİ  tecrübesi olan ve uzun süre Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı yapan Kurum’u tercih ettiği şeklinde yorumları gündeme getiriyor. 

AK Parti, İBB Başkan adayını pazar günü açıklayacak: Kulislerde konuşulan isim Murat Kurum! 

MURAT KURUM KİMDİR? 

1976'da Ankara'da doğan Murat Kurum, 1999 senesinde Selçuk Üniversitesi Mühendislik ve Mimarlık Yüksek Okulu İnşaat Mühendisliği Bölümü'nden mezun oldu ve 2005'e kadar  çeşitli kurumlarda görev yaptı. 

2005-2006 yılları arasında Ankara TOKİ Uygulama Daire Başkanlığı'nda uzman statüsünde görev alan Kurum, 2006'dan 2009'a kadar TOKİ İstanbul Uygulama Daire Başkanlığı'nda İstanbul-Avrupa Yakası Uygulama Şube Müdürlüğü görevi yaptı. 

Murat Kurum, 2009-2012 yıllarında da Toplu Konut İdaresi Başkanlığı'nda uzman oldu ve 2009'dan bu güne TOKİ'nin ortağı niteliğindeki Emlak Konut GYO A.Ş. Genel Müdürlük görevini de sürdürdü. 

2009 – 2018 yılları arasında T.C. Başbakanlık Toplu Konut İdaresi Başkanlığı iştiraki Emlak Konut GYO AŞ Genel Müdürlüğü ve Yönetim Kurulu Üyeliği görevlerini yapan Kurum, 2018 – 2023 yılları arasında Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanıydı. 14 Mayıs 2023 seçimlerinde AK Parti'den 28. Dönem İstanbul Milletvekili seçilmiş olan Murat Kurum, evli ve iki çocuk babası. 

İstanbul'da yaşamanın aylık maliyeti 49 bin 159 TL'ye yükseldi: Bir yılda yüzde 78,13 arttı!

Tebernüş Kireçci uyarmıştı! Ev sahibi ile kiracı kavgaları 2022'den başlayarak en önemli gündem maddesi olacak!

KİPTAŞ Genel Müdürü Ali Kurt'tan kentsel dönüşüm açıklaması: Kamu bankalarından destek bekliyoruz!

 


Geri Dön