27 / 04 / 2024

Akaryakıt fiyatları araç fiyatlarını da yükseltti! Satışlar yarı yarıya düştü!

Akaryakıt fiyatları araç fiyatlarını da yükseltti! Satışlar yarı yarıya düştü!

Rusya Ukrayna arasındaki savaş dünya piyasasını olumsuz yönde etkiledi. Savaş sebebiyle akaryakıt fiyatları yükseldi. Bu artış ikinci el araç piyasasında satışların düşmesine neden oldu.



Rusya Ukrayna gerginliği birçok sektörü olumsuz yönde etkilediği gibi araç piyasasını da etkiledi. Brent petrolün yükselişi sebebiyle akaryakıt fiyatlarında yükseliş yaşandı. Bu yükseliş araç satışlarının düşmesine neden oldu. 

Oto galericiler, akaryakıt artışlarından kaynaklı araç satışlarının yarı oranda azaldığını dile getirdiler. Aylık 15 araç satan galericiler, fiyat artışının ardından bu sayının 6-7'lere kadar gerilediğini ifade ettiler. 

Akaryakıt fiyatları araç fiyatlarını da yükseltti! Satışlar yarı yarıya düştü!

Akaryakıta gelen zamların ikinci el araç piyasasını olumsuz yönde etkilediğini ifade eden galerici Gökhan Ardeşen, "Yatırım için araç alanları etkilemedi. İkinci el araçlarda en düşük fiyatlara ulaştık.
Bir süre sonra fiyatlar artacaktır. Temmuz ve Ağustos ayında ikinci el araçlarda yüzde 40'lık bir artış olabilir diye tahmin ediyoruz" dedi.
 


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön