25 / 07 / 2024

ikinci el araç fiyatı

ikinci el araç fiyatı

Rusya Ukrayna arasındaki savaş dünya piyasasını olumsuz yönde etkiledi. Savaş sebebiyle akaryakıt fiyatları yükseldi. Bu artış ikinci el araç piyasasında satışların düşmesine neden oldu.

Parası olan sıfır aldı, ikinci el otolar elde kaldı!

Otomotiv piyasında durgunluk sürerken, ikinci elde satışlar geçen yıla göre yaklaşık yüzde 20 geriledi. İlan sitelerinde ikinci el araç fiyatlarının sıfırlarından pahalı olması ise vatandaşın tepkisine neden oldu. Gazeteci Emre Özpeynirci son durumu özetledi.

En çok tercih edilen ikinci el hafif ticari ve otomobil markaları belli oldu! 

Türkiye'nin ikinci el çevrim içi araç pazarında mayıs ayında Volkswagen, en çok tercih edilen marka olmayı sürdürürken model bazında binekte en fazla Egea, hafif ticaride de Doblo oldu.

İkinci el otomobilde en hızlı satılan marka hangisi oldu?

Türkiye'de ikinci el çevrim içi binek ve hafif ticari araç pazarında satışlar, mayıs ayında geçen senenin aynı zamanına göre yüzde 7 düşüş ile 160 bin 811 adet oldu. İkinci el araçların ortalama satış hızı 48 gün olarak kaydedildi. 

İkinci el otomobil piyasasında kaos: 100 bin TL koysam sıfır alıyorum neden senden alayım sorunsalı…

Nisan ayında ikinci el otomobil satışları gerilerken, fiyatlardaki yükseliş devam ediyor. İlan sitelerinde ikinci el araçların hala sıfırlarından 100 bin TL ucuz olmasına anlam veremediğini belirten yazılım mühendisi Zafer Ayan’ın paylaşımına piyasa yorumları yağdı.

İkinci el araç fiyatları arttı mı? Nisan ayı verileri belli oldu...

Nisan ayının ikinci el ilan verilerine dayanarak hazırlanan analizi paylaşıldı. İlan fiyatları baz alınarak oluşturulan verilerde aylık fiyat endeksi kapsamında, nisan ayında ilan sayıları yükseldi ve ikinci el araç fiyatlarında yalnızca yüzde 0,50 puanlık artış yaşandı.

İkinci el otomobil güvenli ödeme sistemi eksik çıktı!

Motorlu Araç Satıcıları Federasyonu (MASFED) Başkanı Aydın Erkoç, ikinci el otoda getirilen güvenli ödeme sisteminin bazı eksiklikleri bulunduğunu belirtti.

Uzmanlar açıkladı! İkinci el otomobil fiyatları bayramdan sonra artar mı?

2024 sene başından itibaren ikinci el pazarda talep ve fiyatlar giderek artış gösteriyor. Buna göre uzmanlar, ikinci el araç fiyatlarının bayramdan sonra da yükselmeye devam edeceğini düşünüyorlar.

En çok satılan ikinci el otomobil markaları belli oldu! O marka bayrağı devretti! 

En çok satılan ikinci el otomobil markaları peş peşe açıklandı. Türkiye 2. el çevrim içi araç pazarında geçen ay en çok tercih edilen marka Volkswagen oldu.

İkinci el araç ortalama fiyatları ne kadar?

İlan fiyatları baz alınarak oluşturulan arabam.com aylık fiyat endeksi kapsamında şubat ayında otomobil fiyatlarındaki gerileme durduğu  Endekse göre 0 araç fiyatları ve kur artmasına rağmen ikinci el fiyatlarında önemli bir artış yaşanmadı.

İkinci el çevrim içi oto pazarında satışlar yükseldi!

Türkiye'de ikinci el çevrim içi binek ve hafif ticari araç pazarında satış rakamı, şubat ayında geçen senenin aynı dönemine oranla yüzde 35 artış ile 170 bin 457 olduğu kaydedildi. 

İkinci el otomobil pazarında hareketlilik başladı! 

İkinci el otomobil pazarında hareketliliğin başladığı kaydedildi. Buna göre, ikinci el otomobil pazarında son günlerde yaşanan durgunluktan sonra  canlanma başladığı belirtildi. Özellikle de 500 bin liraya kadar olan fiyat aralığındaki araçlarda yükselen talep, alıcılar için güzel fırsatlar sunuyor.

İkinci el araba piyasasının röntgeni çekildi: Fiyatlar düşüyor, ilan sayısı azalıyor!

Bahçeşehir Üniversitesi Ekonomik ve Toplumsal Araştırmalar Merkezi (BETAM), ikinci el otomobil piyasasıyla ilgili rapor hazırladı. Rapora göre ikinci elde fiyatlar düşerken, ilan sayısı gittikçe azaldığı belirtildi.

Sıfır ve 2.el taşıt almak isteyenlere 8.122,57 TL taksitle araç kredisi...

Ziraat Bankası ve Vakıfbank araba sahibi olmak isteyen vatandaşlara yönelik avantajlı bir taşıt kredisi kampanyası başlattığını duyurdu. Yapılacak olan bu kampanya kapsamında, hem sıfır kilometre hem de ikinci el araç almak isteyen vatandaşlara cazip nakit para desteği sağlıyor.

ikinci el araç fiyatı Haberi

ikinci el araç fiyatı

Rusya Ukrayna gerginliği birçok sektörü olumsuz yönde etkilediği gibi araç piyasasını da etkiledi. Brent petrolün yükselişi sebebiyle akaryakıt fiyatlarında yükseliş yaşandı. Bu yükseliş araç satışlarının düşmesine neden oldu. 

Oto galericiler, akaryakıt artışlarından kaynaklı araç satışlarının yarı oranda azaldığını dile getirdiler. Aylık 15 araç satan galericiler, fiyat artışının ardından bu sayının 6-7'lere kadar gerilediğini ifade ettiler. 

Akaryakıta gelen zamların ikinci el araç piyasasını olumsuz yönde etkilediğini ifade eden galerici Gökhan Ardeşen, "Yatırım için araç alanları etkilemedi. İkinci el araçlarda en düşük fiyatlara ulaştık.
Bir süre sonra fiyatlar artacaktır. Temmuz ve Ağustos ayında ikinci el araçlarda yüzde 40'lık bir artış olabilir diye tahmin ediyoruz" dedi.
 

Araç satışlarında ciddi düşüş olduğunu dile getiren galerici Yılmaz Kebapçı, "İnsanlarımız panik yaptı araçları ellerinden çıkarmaya...