05 / 05 / 2024

Uzmanlar açıkladı! İkinci el otomobil fiyatları bayramdan sonra artar mı?

Uzmanlar açıkladı! İkinci el otomobil fiyatları bayramdan sonra artar mı?

2024 sene başından itibaren ikinci el pazarda talep ve fiyatlar giderek artış gösteriyor. Buna göre uzmanlar, ikinci el araç fiyatlarının bayramdan sonra da yükselmeye devam edeceğini düşünüyorlar.



İlk çeyrekte yer alan rakamlar yüzde 12-15 kadar yükseldiği kaydedildi. Tüketiciler, 800 bin - 1.2 milyon Türk Lirası arası 1-1,5 yaşındaki ikinci el araçlara konuttan daha çok yatırım yapmaya başladığı ifade edildi.

Geçmiş zamanlarda yüksek fiyat ile satın alınan araçlar, piyasa düştüğü zaman elden çıkarılmayıp şimdi satışa sunuluyor. Bu durum da piyasayı yukarı çekiyor. Sıfır kilometre araç fiyatlarının yüksekliği ve kredi musluklarının kapalı olması da ikinci ele olan talebi yükseltiyor.

Uzmanlar açıkladı! İkinci el otomobil fiyatları bayramdan sonra artar mı?

milligazete.com.tr'de yer alan habere göre; Ayrıca, uzmanlar, fiyatların senenin ikinci çeyreğinde de yükselmeye devam edeceğini öngörmektedir. Sıfır kilometre araç pazarındaki hafif tempo kaybı da ikinci ele olan talebi artıracağı ifade edildi.

Öte yandan, 2023 model sıfır kilometre araçlar da tükenmiş durumda. Yine 2024 modellerin daha fazla fiyatları da tüketiciyi ikinci ele yöneltmektedir. Yeni teknolojili ikinci el araçlara talep artıyor. Önümüzdeki 3-4 senede ikinci el parkının çok daha gençleşmesi öngörülmektedir. Bir çok uzmanlar ikinci el araç fiyatları bayramdan sonra da yükselmeye devam edeceğini düşünüyor. bu süreçte öyle ki talep yüksek, arz ise sınırlı olduğu için fiyatlar yukarı yönlü seyredeceği ifade edildi.

Sıfır arabaya parası yetmeyen yönünü ikinci ele çevirmişti! Kötü haber geldi! Fiyatlar o tarihten sonra uçacak

BETAM açıkladı! Otomobil fiyatlarında yaşanan düşüş devam ediyor!

En çok satılan ikinci el otomobil markaları belli oldu! O marka bayrağı devretti! 

İkinci el araç ortalama fiyatları ne kadar?

İkinci el araç fiyatlarında son durum nedir? Yükseliş tekrar başladı mı?


Geri Dön