02 / 05 / 2024

İkinci el araç ortalama fiyatları ne kadar?

İkinci el araç ortalama fiyatları ne kadar?

İlan fiyatları baz alınarak oluşturulan arabam.com aylık fiyat endeksi kapsamında şubat ayında otomobil fiyatlarındaki gerileme durduğu  Endekse göre 0 araç fiyatları ve kur artmasına rağmen ikinci el fiyatlarında önemli bir artış yaşanmadı.



Ocak ayında fiyatlar yüzde 2,6 azalırken, şubat ayında yalnızca yüzde 0,5 yükseliş görüldü. İlanlarda yer alan ikinci el araçların ortalama fiyatı da 675.580 Türk Lirası oldu.

arabam.com, şubat ayının merakla beklenen ikinci el ilan verilerini paylaştı. Şubat ayında otomobil fiyatlarındaki gerileme durdu. İlanların yayın süresi de bir önceki aya göre yüzde 4,7 düşmüş oldu. 10 yaş ve üzeri araçlar ilanlardaki yerini korudu. Yüzde 28 ile en çok ilan 10-15 yaş aralığındaki araçlar için verilmiş oldu. Şubat'ta marka ve model sıralamasında ise ilk üç hiç değişmediği ifade edildi.

dunya.com'da yer alan habere göre; İlanı en çok görülen markalar Fiat, Renault, Volkswagen; en çok görüntülen modeller ise Clio, Astra, Megane oldu. 2. el otomobil piyasasının nabzını tutan arabam.com’un şubat ayı ilanlarında gözlemlenen diğer trendleri şöyle gerçekleşti: En fazla görülen markalar ise ocak ayındaki gibi Fiat, Renault, Volkswagen, Ford, Opel, Hyundai, Peugeot, Toyota, Honda ve Citroen oldu. İlanlara model özelinde bakıldığında ise şubat ayında en çok ilan verilen otomobil modelleri sırasıyla Clio, Astra, Megane Focus, Corolla, Egea, Civic ve Polo oldu. Bu modelleri ise Volkswagen Passat ve Opel Corsa oldu.

İkinci el araç ortalama fiyatları ne kadar?

arabam.com’da yayınlanan 2. el arazi/SUV/pick-up ilanlarının oransal bir şekilde  değerlendirildiğinde şubat ayında Nissan Qashqai lider oldu.  Qashqai modelini sırası ile  Dacia Duster, Kia Sportage, Egea Cross, Peugeot 3008, Volkswagen Tiguan, Hyundai Tucson, Peugeot 2008, Mitsubishi L 200 ve Nissan Juke takip etti. Yine arabam.com’da şubat ayında ilanlarda en fazla 10 yaş ve üzerindeki araçlar olduğu kaydedildi. Yüzde 28 oranı ile en fazla ilan 10-15 yaş aralığındaki araçlar için verildiği belirtildi.

6-9 yaş arası otomobiller ile 20 yaş ve üzeri araçlar yüzde 19 oranı ile yer alırken; 16-20 yaş arası araçlar ise %18 oranla üçüncü sırada yer aldı. 5 yaşa kadar olan araçların oranı ise %16 oldu.

Şubat ayında 500.000 Türk Lirası ve altı araçların ilan oranı ocak ayına göre yüzde 0,9 oranında artarak %47’ye ulaştı. 500.001 Türk Lirası – 600.000 Türk Lirası aralığındaki araçlar ilanlarda yüzde 13 ile ikinci sırada yer alırken, 600.001 – 700.000 Türk Lirası aralığındaki araçların oranı yüzde 11 oldu. 1.000.000 Türk Lirası ve üzeri araçların oranı ise yüzde 11 şeklinde oldu.

Otomobil fiyatları ocakta yüzde 2.6 geriledi! 10 yaş ve üzerindeki araçların ilanları arttı

İkinci el otoda en çok hangi araçlar satılıyor? İşte ikinci el otomobil raporu!

İkinci el araçlarda fiyat artışının sebebi ne? Fiyatlar yükselmeye devam edecek mi? Araba almadan önce mutlaka okuyun!

TOGG'un fiyatı hakkında Erdoğan'dan flaş açıklama!


Geri Dön