02 / 05 / 2024

Akaryakıt fiyatları düşecek mi? Benzin, mazot ve LPG'ye 4 TL indirim...

Akaryakıt fiyatları düşecek mi? Benzin, mazot ve LPG'ye 4 TL indirim...

Son haftalarda gelen zamlarla akaryakıt fiyatları rekor seviyelere ulaştı. Rusya-Ukrayna savaşının ardından yükselen petrol fiyatlarıyla birlikte mazot, benzi ve LPG fiyatları uçuşa geçti. Ancak petrol arzındaki talebin karşınacağına yönelik açıklama, fiyatları aşağı çekti. İşte son dakika gelişmele



Geçtiğimiz günlerde Brent petrol 140 dolar seviyelerine kadar ulaştı. Söz konusu yükselişin ardından akaryakıt fiyatlarına art arta zamlar geldi. Benzin, mazot ve LPG fiyatları, rekor seviyelere kadar ulaştı. Peki akaryakıt fiyatları düşecek mi? Benzin, mazot ve LPG'ye indirim olacak mı? İşte gelişmeler…

AKARYAKIT FİYATLARI DÜŞECEK Mİ?

Geçtiğimiz günlerde akaryakıt fiyatlarına Brent petrolün yükselmesiyle peş peşe zam gelmişti. Rusya ile Ukrayna arasında yaşanan savaş, petrol fiyatlarını yukarı çekmişti. Bir ara Brent petrolün varil fiyatı, 140 dolara kadar yükselmişti.

Akaryakıt fiyatları düşecek mi? Benzin, mazot ve LPG ye 4 TL indirim...

Son olarak benzine 0,79 kuruş, mazota ise 2 lira 25 kuruş zam kararı alınmıştı. Ancak Birleşik Arap Emirlikleri'nin Petrol İhraç Eden Ülkeler Örgütü (OPEC) ve OPEC dışı petrol üreticisi ülkelerden oluşan OPEC+ grubuna üretimi artırma çağrısında bulunacağına ilişkin açıklamaların ardından petrol Brent petrol fiyatlarında gerileme yaşandı.


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön