12 / 05 / 2024

Akaryakıt fiyatları hakkında bomba gelişme

Akaryakıt fiyatları hakkında bomba gelişme

Akaryakıt fiyatları vatandaşların hayatlarında çok önemli bir yer tutuyor. Akaryakıt fiyatları gıda fiyatlarından ulaşıma kadar hayatın birçok alanında direkt etki ediyor. Akaryakıt fiyatlarıyla ilgili ise bomba bir gelişme yaşandı. İşte detaylar...



Güçlenen dolar endeksi, resesyon endişeleri ile yakıt talebi üstündeki olumsuz olan beklentiler petrol fiyatları için baskıyı sürdürüyoe. Petrol haftanın son işlem günü içinde %5 oranında değer kaybı ile tamamlanmak için hazırlıkta. Fed Başkanı Powell’in açıklamaları de doların önümüzdeki günler içinde güçleneceği beklentisini destekler nitelikte. Yurt içinde de akaryakıt fiyatlarının düşmesine dair beklentiler gündemde.

Brent petrolün varili uluslararası piyasalarda 81.24 dolardan işlem görmekte. Dün 84 dolara kadar yükselmiş olan Brent petrolün varil fiyatı, bugün saat 09.33 itibariyle kapanışına göre %0,4 oranında azalma yaşayarak 81.24 dolar olarak kayada geçti. Aynı zaman diliminde Batı Teksas türü (WTI) ham petrolün varili 75.18 dolardan alıcı ile buluştu. Petrol fiyatları için kritik bir eşiğe gelindiğini ifade etmiş olan analistler dolar Fed kararlarını petrol fiyatlarını düşürebileceğini açıkladılar.

 


Geri Dön