29 / 04 / 2024

Akaryakıt fiyatlarında düşüş sinyali? Brent petrolde deprem!

Akaryakıt fiyatlarında düşüş sinyali? Brent petrolde deprem!

Akaryakıt fiyatlarındaki iniş çıkış devam devam ederken Brent petrol şu sıralarda ise 90,41 dolardan işlem görüyor. İşte detaylar…



Avrupa Birliği, altıncı yaptırım paketi kapsamı bütününde Rusya'dan deniz yolu ile ham petrol tedarikini 5 Aralık, rafine ürün tedarikinde de 5 Şubat itibarı ile tamamen kesmeyi planlamakta.

ABD Başkanı Joe Biden ise söz konusu arz kesintilerinin fiyatlar üzerindeki etkisini azaltmak için ülkenin stratejik petrol rezervlerinden 15 milyon varili daha piyasaya süreceğini ve bu sürecin aralık sonuna kadar devam edeceğini duyurmuştu.

Tüm bunların haricinde Biden'ın stratejik petrol rezervlerini tekrar doldurmak için petrol satın alımının, benzin fiyatları varil başına ise 70 doların altına düştüğünde yapılacağı ile ilgili olarak açıklaması fiyatlar üzerinde yukarı yönlü baskı gerçekleştirdi.

Brent petrolde teknik olarak 90,78 ve 91,33 dolar aralığının direnç, 90,23 ve 89,68 dolar aralığının ise destek bölgesi şeklinde izlenebileceği ifade ediliyor.

 Akaryakıt fiyatlarında düşüş sinyali? Brent petrolde deprem!

Yasalaşırsa 2023 asgari ücret 8 bin 690 lira olacak! Teklif TBMM komisyonuna gitti!

Finansal Hizmetler Güven Endeksi’nde ekim ayı düşüşü

Son dakika! Eşi vefat eden kadına 300 bin liralık konut desteği! Bakan Yanık duyurdu!


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön