02 / 05 / 2024

Finansal Hizmetler Güven Endeksi’nde ekim ayı düşüşü

Finansal Hizmetler Güven Endeksi’nde ekim ayı düşüşü

Finansal Hizmetler Güven Endeksi (FHGE), ekimde 2,5 puan azalış göstererek 164,3 seviyesine kadar geriledi. İşte detaylar…



Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası (TCMB) aracılığı ile ekim ayı ile ilgili olarak Finansal Hizmetler İstatistikleri ve Finansal Hizmetler Güven Endeksi raporu açıklandı.

Finansal sektörde faaliyet veren 155 kuruluşun cevaplarının ağırlıklandırılıp toplulaştırılması işle birlikte elde edilen anket sonuçlarına göre, endeks ekimde 2,5 puan azalım göstererek 164,3 seviyesine kadar indi.

Endeksi oluşturan anket sorularına ait yayılma endeksleri de incelendiği zaman son üç aydaki iş durumu FHGE’yi artış seyrinde, son üç aydaki hizmetlere olan taleple gelecek üç aydaki hizmetlere olan talep beklentisi de FHGE’yi azalış yönünde etkilemiş oldu.

İş durumu ve hizmetlere olan talep ile ilgili olarak değerlendirmelere göre, son üç ayda iş durumunda iyileşme olduğu şeklindeki değerlendirmeler bir önceki aya kıyas ile güçlendi. Son üç ayda hizmetlere olan talepte ise artış olduğu yönündeki değerlendirmeler ile önümüzdeki üç ayda hizmetlere olan talepte de artış olacağı yönündeki beklentiler ise zayıf bir hal aldı.

İstihdama ile ilgili değerlendirmelere göre, geçtiğimiz üç aydaki istihdamda artış olduğunu bildiren kişiler ile birlikte gelecek üç aydaki istihdamda artış olacağını bekleyen kişiler lehine olan seyir bir önceki döneme kıyas ile güçlendi.

Karlılık ile ilgili olarak değerlendirmelere göre, geçtiğimiz üç aydaki karlılıkta artış olduğunu bildiren kişiler ile gelecek üç aydaki karlılıkta artış olacağını bekleyen kişiler lehine olan seyir bir önceki döneme kıyas ile zayıfladı.

Finansal Hizmetler Güven Endeksi’nde ekim ayı düşüşü


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön