17 / 05 / 2024

Finansal Hizmetler Güven Endeksi’nde ekim ayı düşüşü

Finansal Hizmetler Güven Endeksi’nde ekim ayı düşüşü

Finansal Hizmetler Güven Endeksi (FHGE), ekimde 2,5 puan azalış göstererek 164,3 seviyesine kadar geriledi. İşte detaylar…



Rekabet gücü ile ilgili olarak değerlendirmelere göre, yurt içi piyasalardaki rekabet gücünde geçtiğimiz üç ayda iyileşme olduğu şeklindeki değerlendirmeler ile önümüzdeki üç ayda iyileşme olacağı şeklindeki beklentiler güçlendi.

Yurt dışı piyasalardaki rekabet gücü ile ilgili olarak, son üç ayda iyileşme olduğu şeklindeki değerlendirmeleri bir önceki döneme göre de zayıfladı, önümüzdeki üç ayda iyileşme olacağı yönündeki beklentiler ise artış kazandı.

Ekim ayında, NACE Rev.2 sektör sınıflamasına göre de "Finans ve Sigorta Faaliyetleri" sektöründe güven endeksleri alt sektörler itibarı ile birlikte değerlendirildiği zaman, "64-Finansal Hizmet Faaliyetleri (sigorta ve emeklilik fonları hariç)” ve "66-Finansal Hizmetler ile Sigorta Faaliyetleri için Yardımcı Faaliyetler" sektörleri sırası ile 3,2 ve 9,8 puan azaldı, "65-Sigorta, Reasürans ve Emeklilik Fonları (zorunlu sosyal güvenlik hizmetleri dışında)" sektörü ise 14,10 puan artış gösterdi.

Finansal Hizmetler Güven Endeksi’nde ekim ayı düşüşü

Son dakika! Eşi vefat eden kadına 300 bin liralık konut desteği! Bakan Yanık duyurdu!

Borsa’dan rekor üstüne rekor!

Küresel piyasalarda tedirginlik! Karışık seyirle başladı!


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön