01 / 05 / 2024

Akaryakıt istasyonlarında bağlantı noktaları çöktü! Deprem sonrası EPGİS'ten açıklama geldi!

Akaryakıt istasyonlarında bağlantı noktaları çöktü! Deprem sonrası EPGİS'ten açıklama geldi!

Kahramanmaraş merkezli ve 10 ilde hissedilen şiddetli depremler sonrasında Enerji Petrol Gaz İkmal İstasyonları İşveren Sendikası (EPGİS) tarafından açıklama geldi. Afet bölgesindeki akaryakıt istasyonlarında bağlantı noktaları çöktü…



EPDK: AKARYAKIT İSTASYONLARININ YÜKÜMLÜLÜKLERİ ERTELENDİ

Ayrıca Enerji Piyasası Düzenleme Kurumu, depremden zarar gören akaryakıt istasyonlarının otomasyon sistemlerine ilişkin mevzuattan kaynaklanan yükümlülüklerini 30 gün süre ile ertelediği kaydedildi.

Enerji Piyasası Düzenleme Kurumu’ndan yapılan açıklamaya göre deprem bölgelerindeki gerekli önlemlerin hızla alındığına vurgu yapıldı. Açıklamada, “Bugün merkez üssü Kahramanmaraş başta olmak üzere ülkemizin Doğu, Güney Doğu ve Akdeniz Bölgelerinde yer alan 10 ilimizi etkileyen deprem nedeniyle, bölgedeki vatandaşlarımızın ve kamu görevlilerinin akaryakıt temininde zorluk yaşanmaması için Kurumumuz tarafından gerekli önlemler hızla alınmıştır denildi. “Bu çerçevede depremden zarar gören ya da etkilenen bütün akaryakıt istasyonlarının otomasyon sistemlerine ilişkin mevzuattan kaynaklanan yükümlülükleri 30 gün süre ile ertelenmiştir” denilen açıklamada, bütün akaryakıt dağıtıcı ve bayii dernekleri ile görüşülerek deprem bölgesinde herhangi bir akaryakıt ikmal sorunu yaşanmaması için bütün tedbirlerin alındığı kaydedildi.

“Bölgedeki görevli tedarik şirketleri, üretim santralleri ve OSB’lere ait enerji şirketlerinin avans ödeme, dengesizlik ve teminat yükümlülükleri 30 gün süre ile ertelenmiştir” denilen açıklamada, kurum olarak depremde hayatını kaybeden vatandaşlara Allah'tan rahmet dilendi.

BOTAŞ VE EPDK’dan havalara uçuran haber! Doğalgaza ve elektriğe indirim mi geldi?

Benzine ve motorine zam geldi mi? İşte 6 Şubat Pazartesi güncel benzin, motorin ve LPG fiyatları!


Geri Dön