28 / 04 / 2024

Akaryakıt istasyonlarında son dakika değişikliği! Akaryakıt alan araçlara takılacak! Resmi Gazete'de yayımlandı. 

Akaryakıt istasyonlarında son dakika değişikliği! Akaryakıt alan araçlara takılacak! Resmi Gazete'de yayımlandı. 

Akaryakıt istasyonlarına, akaryakıt alan araçların bilgisini aktaran taşıt tanıma okuyucu sistemini, 2024 yılının sonuna kadar en az bir pompalarına taktırma zorunluluğu geldi. İşte ayrıntılar...



Akaryakıt istasyonlarına, kayıt dışı ekonomi ile etkin mücadele için akaryakıt alan araçların plaka bilgisini sisteme aktarabilen taşıt tanıma okuyucu sistemini (TTO) 2024 yılı bitimine kadar en az bir pompalarına taktırmak zorunluluğu getirildi.

Gelir İdaresi Başkanlığı’nın (GİB) sayısında yayımlanan ulusal taşıt tanıma sistemi uygulama genel tebliği, bugünkü 32330 Sayılı Resmi Gazete’de yayımlandı.

Akaryakıt istasyonlarında son dakika değişikliği! Akaryakıt alan araçlara takılacak! Resmi Gazete de yayımlandı. 

Sözcü Gazetesi'nde yer alan habere göre; Gelir İdaresi Başkanlığı’nın (GİB) sayısında yayımlanan ulusal taşıt tanıma sistemi uygulama genel tebliğine göre, akaryakıt istasyonları, nitelikleri Darphane tarafından belirlenen ve Darphane ya da yetkili firmalar tarafından üretilen TTO’ları temin ederek 31 Aralık 2024'e kadar taktıracaklar. 
Taşıt tanıma okuyucuların montaj işlemlerine ilişkin süreçleri Darphane belirleyecek.

DARPHANE’DEN TEMİN EDİLEBİLECEK 

Akaryakıt istasyonlarına, kayıt dışı ekonomi ile etkin mücadele amacıyla akaryakıt alan araçların plaka bilgisini sisteme aktarabilen taşıt tanıma okuyucu sistemini (TTO) 2024 sonuna kadar en az bir pompalarına taktırmak zorunluluğu getirildi.

Gelir İdaresi Başkanlığı’nın (GİB) Resmi Gazete’nin bugünkü sayısında yayımlanan ulusal taşıt tanıma sistemi uygulama genel tebliğine göre, akaryakıt istasyonları, nitelikleri Darphane tarafından belirlenen ve Darphane ya da yetkili firmalar tarafından üretilen TTO’ları temin ederek 31 Aralık 2024 tarihine kadar taktıracaklar. TTO’ların montaj işlemlerine ait süreçler Darphane tarafından belirlenecek.

HER SENE Yİ-ÜFE ORANINDA ZAM

Bu çerçevede kiralama yoluyla edinilen  ya da işletmeye dâhil olan ve işte kullanılan taşıtlara aynı tarihe kadar ait plaka bilgisi ile mükellefe ilişkin bilgileri hafızasında tutabilen ve akaryakıt alımı sırasında bu bilgileri TTO’lara otomatik şekilde gönderen taşıt tanıma birimi (TTB) takılması zorunluluğu da getirildi.

Akaryakıt istasyonlarında son dakika değişikliği! Akaryakıt alan araçlara takılacak! Resmi Gazete de yayımlandı. 

Darphane’den temin edilecek TTB’ler, yakıt verilen taşıtların yakıt depo girişine monte edilebilecek ve söküldüğünde de yeniden kullanılamayacak. 

Zorunluluk doğrultusunda olmayan taşıtlara da isteğe bağlı şekilde TTB taktırılabilme imkanı olacak. 

Cihaz ve donanım ile ilgili  ücretler ile ulusal taşıt tanıma sistemi (UTTS) çerçevesinde sunulacak hizmetlerden alınabilecek ücretler Darphane tarafından belirlenecek ve ilan edildiği ilgili sene için geçerli sayılacak. 

Bu ücretler, her senenin başında Yİ-ÜFE oranında yükseltilecek. 

Büyükşehir Belediyesi o ilçede imarlı arsa satacak! 

Ona yatırım yapanlar 1 ayda 36 bin TL kazanıyor! Banka şubesine gidenler parasını ikiye katlayacak!

Dolar yatırımı yapanlar, dolar alıp satmak isteyenler dikkat! 5 Ekim Perşembe dolar ne kadar oldu?


Geri Dön