05 / 05 / 2024

Akaryakıta dev zam mı geliyor?

Akaryakıta dev zam mı geliyor?

Akaryakıt fiyatlarına dev zam için harekete geçildiği ileri sürüldü. Dağıtım şirketlerinin ve bayilerin kar paylarının yükseltilmesi için enerji yönetimine talepte bulunduğu belirtildi.



Akaryakıt dağıtım şirketleri ve bayiler, satışı yapılan her litre benzin, motorin ve LPG’den (otogaz) aldıkları payın  yükseltilmesi için harekete geçtiği ileri sürüldü. Cumhuriyet Gazetesi'nde yer alan habere göre; sektör dernekleri, enerji yönetimiyle yaptıkları görüşmede, bu konuyla ilgili taleplerini ilettiği belirtildi. 

Akaryakıta dev zam mı geliyor?

Son zamların ardından marjların eridiğine dikkat çeken sektör, enflasyon oranında marjların düzenlenmesini gündeme taşıyor. Marjlarda yapılacak yükseliş, akaryakıt fiyatlarının da artması anlamını taşıyor. Enerji yönetiminin, peş peşe zamların geldiği bir süreçte şimdilik marj yükselişine mesafeli yaklaştığı belirtildi. 

Akaryakıta dev zam mı geliyor?

95-100 KURUŞ DOLAYINDA...

İCT Media'nın aktardığına göre sektör temsilcileri, akaryakıt fiyatlarının hızla artış gösterdiğine, buna karşılık kar marjlarının yerinde saydığına ve sektörün varlığını devam ettirecek bir tutarın gerisinde kaldığına vurgu yaptı. Sektör, akaryakıt dağıtım şirketi ile bayi toplam kâr marjının 95-100 kuruş dolayında olduğunun altını çizerek, “Bunun yüzde 55’ini bayi alıyor. Gerisi, dağıtım şirketine kalıyor. Artan maliyetler nedeniyle bu paylar yetersiz kaldı. Sektörün varlığını sürdürmesi ve ticaretin devam etmesi için payların artışı önemli” deiye konuştu.

EPDK'dan akaryakıt fiyatlarına ilişkin flaş açıklama!


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön