03 / 05 / 2024

Akaryakıta gelen zamlarından ardından İETT'den kötü haber!

Akaryakıta gelen zamlarından ardından İETT'den kötü haber!

Benzin ve motorin fyatlarına gelen zamlarından ardından İETT ücretlerinde de zam olacağı öğrenildi.



Türkiye'de mazot ve benzine yapılan araç sahibi vatandaşların belini bükerken, İETT ücretleri de gelen zamlardan nasibini alıyor.

Son gelen fahiş zamların ardından İETT ücretlerinde de güncellemeye gidileceği iddia edildi.

Ulaşım Dairesi Başkanlığı Toplu Ulaşım Hizmetleri Müdürlüğü tarafından hazırlanan, ‘Toplu Ulaşım Ücret Düzenleme Çalışması’nda 2021 yılının sonundan itibaren bugüne dek akaryakıt ücretleri ile Tam İstanbulKart tek basım ücreti arasındaki ilişki masaya yatırıldı. 

Akaryakıta gelen zamlarından ardından İETT den kötü haber!

MALİYET 11 MİLYON LİRAYI GEÇİYOR

Rapora göre 24 Aralık 2021’de akaryakıt litre fiyatı 10,03 TL iken bilet ücreti 5,48 TL, 6 Nisan 2022’de akaryakıt fiyatı 21,27 TL olduğunda bilet fiyatı 7,67 TL oldu. Ekim 2022’ye gelindiğinde ise akaryakıt fiyatları 26,35 TL’ye çıkarken bilet fiyatları yine 7,67 TL’de kaldı.

Rapora göre İETT’nin yurttaşlara hizmet verebilmek için günlük akaryakıt maliyeti 11 milyon lirayı geçiyor.


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön