05 / 05 / 2024

Akaryakıtta devrim gibi bir dönem başlıyor! Sonunda beklenen oldu!

Akaryakıtta devrim gibi bir dönem başlıyor! Sonunda beklenen oldu!

Hazine ve Maliye Bakanlığı, yeni uygulamayla akaryakıt sektöründeki kayıt dışılığın önüne geçilmesi ve sahte belge düzenlenmesine karşı harekete düğmeye bastı. İlk uygulamanın ticari araçlarda başlayacağı öğrenildi.



Hazine ve Maliye Bakanlığı, akaryakıtta kayıt dışılığın önüne geçilmesine yönelik yeni bir uygulamaya geçiyor. Ticari araçlara yönelik düzenlemede 2023 sonuna kadar yaklaşık 13 bin akaryakıt istasyonunda tüm ödeme kaydedici cihazlar değiştirilecek. Taşıt tanıma sistemi dışında dışarıdan asla müdahale yapılamayacak.

Akaryakıtta devrim gibi bir dönem başlıyor! Sonunda beklenen oldu!

Edinilen bilgilere göre ticari araçlarda uygulanacak önleyici tedbirin ayrıntıları şöyle: TÜBİTAK ve TSE'nin testlerinden geçen yeni jenerasyon akaryakıt pompa ödeme kaydedici, istasyonlarda kullanılmaya başlanacak. Dışarıdan asla müdahale edilemeyecek ve mali hafızalara kaydedilen verilen anlık olarak Gelir İdaresi Başkanlığı'na aktarılacak.

13 BİN CİHAZ YENİLENİYOR

Yapılacak düzenlemeyle yıl sonu itibarıyla ülke genelindeki yaklaşık 13 bin akaryakıt istasyonunda bulunan tüm ödeme kaydedici cihazlar yenileri ile değiştirilecek. Yeni sistemle birlikte araçların yakıt alma işlemlerine başlamak için kullanılan el ile plaka girme sistemi de tarihin tozlu raflarına karışacak. Tüm akaryakıt istasyonlarına kurulacak taşıt tanıma sistemi ile araçlar otomatik bir şekilde tanınacak.

İşte detaylar...

 


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön