28 / 04 / 2024

Akasya AVM'de sır dolu satış!

Akasya AVM'de sır dolu satış!

Akiş GYO, Akasya AVM'de yer alan bir adet bağımsız bölümün 70 milyon 235 bin 280 TL+KDV bedelle satıldığını açıkladı. İşte o satışla ilgili detaylar...



Akiş Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı (GYO), Kamuyu Aydınlatma Platformu'nda Akasya AVM'deki maddi duran varlık satışı hakkında açıklama yaptı. 

Akiş GYO, Akasya AVM'nin 1. bodrum katında yer alan 104 no'lu bağımsız bölümün 70 milyon 235 bin 280 TL + KDV bedelle satıldığını açıkladı. KDV oranı yüzde 20 olarak belirtildi. 

Akiş GYO'dan satışın hangi şirkete ya da kişiye yapıldığı ve söz konusu dükkanın ne olarak kullanılacağı gibi bilgilerin gizli kalmasının istendiği belirtildi.

Akasya AVM de sır dolu satış!

Akiş GYO'dan söz konusu satışla ilgili yapılan açıklamada, şirkete ait İstanbul İli, Üsküdar İlçesi, Bulgurlu Mahallesi'nde kain ve T.C. Üsküdar Tapu Sicil Müdürlüğü nezdinde Pafta No. 73, Ada No. 1083 ve Parsel No. 68'de kayıtlı 3 Bloktan Oluşan Betonarme Karkas Bina ve Arsası'ndan müteşekkil 41 bin 356,83 metrekare yüzölçümlü anagayrimenkulün AVM/Güney Bloğunda 1. Bodrum Katta yer alan kat mülkiyeti tapusuna bağlı 853/1921318 arsa paylı "Dükkan" niteliğindeki (104) no'lu bağımsız bölüm için, alıcı ile T.C. Beşiktaş 5. Noterliği nezdinde 26 Aralık'ta Düzenleme Şeklinde Taşınmaz Satış Vaadi Sözleşmesi tanzim edildiği ve imza altına alındığı belirtildi. 

Sözleşmenin tanzim ve imza tarihinden itibaren 10 iş günlük süre içerisinde dükkanın, KDV dahil satış ve devir bedelinin alıcı tarafından nakden ve defaten ödenmesinin ardından, aynı tarihte alıcıya devir işleminin gerçekleştirileceği de açıklandı. 

Akasya AVM'deki satışın peşin yapılacağı, satış karının da finansal borç ödemesinde kullanılacağı belirtildi. Satışı yapılan 104 no'lu dükkanın değeri 34 milyon 700 bin Türk Lirası olarak açıklandı. Satışa ilişkin oranlar şu şekilde sıralandı:

1. İşlem Bedelinin Ortaklığın Yönetim Kurulu Karar Tarihinden Önceki Altı Aylık Günlük Düzeltilmiş Ağırlıklı Ortalama Fiyatların Aritmetik Ortalaması Baz Alınarak Hesaplanacak Şirket Değerine Olan Oranı yüzde 86, 

2. Satış Bedelinin Ortaklık Ödenmiş Sermayesine Oranı yüde 8,72,

3. Satış Bedelinin Ortaklığın Kamuya Açıklanan Son Mali Tablosundaki Aktif Toplamına Oranı yüzde 0,43,

4. Satış Bedelinin Ortaklığın Kamuya Açıklanan Son Finansal Tablosundaki Maddi Duran Varlıkların Net Değerine Oranı yüzde 47,

5. İşlem Bedelinin Ortaklığın Kamuya Açıklanan Son Yıllık Finansal Tablolara Göre Oluşan Hasılat Tutarına Oranı yüzde 7.98.

Akasya AVM de sır dolu satış!

Akasya AVM, Üsküdar Acıbadem Mahallesi'nde Çeçen Sokak üzerinde bulunuyor. AVM'nin içinde yer aldığı Akasya Acıbadem Projesi, 3 etaptan (Göl, Koru ve Kent) meydana geliyor. 6 bodrum, zemin, mekanik kat ve 3 normal kat yer alan AVM'nin girişleri zemin ve 1. Normal katlardan yapılıyor. 

Kanyon AVM'nin yıllık kira değeri 2 senede 300 milyon TL'den fazla arttı!

Akasya AVM'nin değeri 11 milyar TL'yi aştı!

İş GYO'nun Ömerli arsaları 1 yılda yüzde 124 prim yaptı!


Geri Dön