07 / 05 / 2024

Akdağ Turizm Merkezi'ne parkur yapılıyor!

Akdağ Turizm Merkezi'ne parkur yapılıyor!

Alternatif ulaşımı sağlayacak yeni orman yolunun yapımına yakında başlanacak Yolun yapımı ile birlikte ise Alanya'ya dönüşü öngören Jeep Safari, Quad Safari ve Motokros parkur alanının turizme açılması planlanıyor




Alternatif ulaşımı sağlayacak yeni orman yolunun yapımına yakında başlanacak Yolun yapımı ile birlikte ise Alanya'ya dönüşü öngören Jeep Safari, Quad Safari ve Motokros parkur alanının turizme açılması planlanıyor. Alanya Orman İşletme Müdürü Cihat Yıkıcı, Alanya'nın yüzde 61'inin ormanlarla kaplı olduğunu belirtti. Orman varlığı açısmdan çok şanlı olduğumuzu aktaran Yıkıcı, "Önceleri ormanlar daha çok odun hammaddesi kaynağı olarak görülmekteydi. Son yıllarda ise çeşitlenen toplum ihtiyaçlarına göre ormanların sosyal ekolojik fonksiyonları daha çok öne çıkmaya başladı. Orman Genel Müdürlüğümüz bu ihtiyaçlara cevap verecek fonksiyonel planlar yapıp doğal kaynaklarımızın başında gelen ormanlarımızı bu doğrultuda işletmektedir. Ormancılar artık doğal kaynak yöneticileridir. Ormanların trendi artan faydalarından biri de turizme sunduğu katkılardır" dedi. 

mesire yerleri Alanya Orman İşletme Müdürlüğü'ne ait 21 adet mesire yerini yılda yerli ve yabancı yaklaşık 150.000 kişinin ziyaret ettiğine değinen Yıkıcı, "Sapadere Kanyonu, Ulaş, Konaklı, Demirtaş (Rüya tepe), Gedevet Park Orman, Kargı Çayı Aromatik Cennet Vadisi bunlardan en çok ziyaret edilen orman içi mesire yerleri. 5 yeni mesire yeri daha kurmak için uğraşıyoruz. Cebel-i Reis bunlardan en önemlisi. Eski Mahmutlar Belediyemizle birlikte öncelikle buranın ulaşım sorununu çözdük. 


Yamaç paraşütü, macera park, sportif amaçlı tesisler, gibi doğaya uyumlu birçok tesisi içeren çok yönlü bir çalışma olacak. Burası manzarasıyla gerçekten harika bir yer. Bu bölgenin planlanmasına katkı sağlayabilecek görüşlere ihtiyacımız var. Mesire yerlerinde asıl amaç toplumun dinlenme, eğlenme ve spor ihtiyaçlarını karşılamak, yurdun güzelliğine katkı sağlamak ve turistik hareketlere imkan vermektir. Ormanlarımızdaki doğal ve estetik kaynakları insanlarımızın hizmetine sunmaktır.Ayrıca, yeni oluşacak golf sahaları dahil, turizm alanlarının büyük bölümü devlet ormanlarından tahsisli." akdag'da kışın kayak yazın safari Akdağ Kayak Merkezi'ne ulaşımı kolaylaştırmak için yaptıkları çalışmaları aktaran Yıkıcı, "Akdağ Kayak Merkezi kış turizmi dışında çıkış yeri Oba olmak üzere Akçatı - Çeltek Yaylası -Akdağ Kayak Merkezi - Çukur Vadisi-Taşatan yolu - Gedevet Yaylası-Seyir Terası güzergâhından Alanya'ya dönüşü öngören Jeep Safari, Quad Safari ve Motokros parkur alanının turizme açılması planlanıyor. 


Alanya Postası




Geri Dön