18 / 05 / 2024

Akenerji'nin Bursa'daki HES'i tamamlandı!

Akenerji'nin Bursa'daki HES'i tamamlandı!

Akenerji'nin, Bursa'nın Nilüfer ilçesi Akçalar mevkisinde 150 milyon dolarlık yatırımla hayata geçirdiği Uluabat Tüneli ve Hidroelektrik Santrali'nin ilk ünitesi ticari üretime başladı



Akenerji'nin, Bursa'nın Nilüfer ilçesi Akçalar mevkisinde 150 milyon dolarlık yatırımla hayata geçirdiği ve Türkiye'nin tek taraftan açılan en uzun tüneli olma özelliğine sahip Uluabat Tüneli ve Hidroelektrik Santrali'nin ilk ünitesi ticari üretime başladı. Akenerji Genel Müdürü Ahmet Ümit Danışman, "Enerji Piyasası Düzenleme Kurumu tarafından 2005'te özel sektöre açılan ilk HES ihalesinde, 33.8 milyon TL bedelle en yüksek teklifi vererek 49 yıl boyunca işletmeye hak kazanmış olduğumuz Uluabat en büyük projemiz" dedi.
Sabah

Konuyla ilgili basında yer alan diğer haberler

Akenerji'nin en büyük HES'i üretime geçti
  
AKENERJİ'nin, Bursa'nın Nilüfer İlçesi Akçalar Mevkiinde 150 milyon dolarlık yatırımla hayata geçirdiği ve Türkiye'nin tek taraftan açılan en uzun tüneli olma özelliğine sahip Uluabat Tüneli ve Hidroelektrik Santralı'nın ilk ünitesi ticari üretime başladı. Böylece Akenerji'nin yenilenebilir kaynaklardan ürettiği enerji kapasitesi 203 MW'a ulaştı. Şirketin Genel Müdürü Ahmet Ümit Danışman, 'EPDK tarafından 2005'te 33.8 milyon TL bedelle en yüksek teklifi vererek 49 yıl boyunca işletmeye hak kazanmış olduğumuz Uluabat, yatırım süreci devam eden projelerimiz arasında en büyüğü olma özelliğini taşıyor' dedi.
Akşam


Geri Dön