03 / 05 / 2024

Akfen İnşaat'tan 1,5 milyon TL'lik ciro!

Akfen İnşaat'tan 1,5 milyon TL'lik ciro!

160 şirketiyle 1 milyar 587 milyon TL ciro yapan Akfen Holding, son yıllarda inşaatta önemli projeler gerçekleştiriyor.



Akfen Holding Yönetim Kurulu Başkanı Hamdi Akın'ın oğlu Selim Akın, holdingde yönetim kurulu başkan vekilliğinin yanı sıra Akfen İnşaat'ın da yönetim kurulu başkanlığını yürütüyor. 2006 yılında İngiltere'de Surrey Üniversitesi İşletme Bölümü'nden mezun olan Akın, iş hayatına Akfen Holding'in muhasebe departmanında başladı. Ardından proje geliştirme ve finansman departmanlarında görev yaptı. Grup farklı sektörlerde faaliyet gösterdiği için bugüne kadar birçok konuda çok önemli tecrübeler edindiğini belirten Selim Akın, "Örneğin Araç Muayene İstasyonları'nın özelleştirilmesi ve finansmanı, Mersin Limanı'nın özelleştirilmesi ve finansmanı, Akfen Holdingin halka arz ve tahvil ihracı gibi önemli operasyonlarda görevler aldım. Ama en çok inşaat sektöründe tecrübemin olduğunu söyleyebilirim" diyor. 


160 şirketiyle 1 milyar 587 milyon TL ciro yapan Akfen Holding, son yıllarda inşaatta önemli projeler gerçekleştiriyor. Loft markasıyla yapılan bu projelerin başında da Selim Akın var. Levent Loft ve İncek Loft'un ardından Akfen İnşaat'ın üçüncü temalı konut projesi olan Bulvar Loft'u Ankara'da İncek Bölgesi'nde İller Bankası yatırım ortaklığı ile hayata geçirdiklerini belirten Akın, toplam 6 blokta, 16 farklı daire tipi bulunan projede, brüt 66 metrekare ile 350 metrekare aralığında değişen toplam 822 adet konut bulunduğunu söylüyor. "Kasım 2018'de teslimlerini yapmayı planladığımız Bulvar Loft projemizde yatırımcımıza minimum yüzde 32 oranında kâr fırsatı sunuyoruz" diye konuşuyor. 


Akfen Holding, her ne kadar bugünlerde inşaat projeleriyle ön planda olsa da, orta ve uzun vadede altyapı sektörlerine odaklanmak niyetinde. Özellikle özel sektör katkısının sınırlı olduğu ve özel sektöre açılması beklenen alanların yakın takiplerinde olduğunu söyleyen Selim Akın, kısa bir süre önce başlayan faaliyet alanı ve ortaklıklarının yeniden düzenlenmesi sürecinin tamamlanmasıyla grup şirketlerinde yeni halka arzlarla birleşme ve satın alma işlemlerinin önünün açılacağını düşünüyor. Akın, "Geçmiş yıllarda olduğu gibi gelecekte de değişik yöntemlerle varlık ve iştirak satışlarımıza devam etmeyi planlıyoruz. Buradan yarattığımız fonları ülke ekonomisine yeni değerler yaratmak için kullanacağız" diyor.


Plastik maket yapıyorum


Selim Akın'ın en keyif aldığı hobisi plastik maket yapmak. Ancak eskisi kadar bu hobisine vakit ayıramadığını söylüyor. İki erkek çocuk babası olan Akın, işten arta kalan vaktinin çoğunu çocuklarıyla ilgilenerek geçirmeye çalışıyor. "Seyahat etmek de benim için oldukça değerli bir deneyim, ingiltere'de eğitim gördüğüm için Londra'ya gitmekten hoşlanıyorum" diyor. 


Capital 


Geri Dön