01 / 05 / 2024

Akfen İnşaat'tan TAV'a hisse satışı!

Akfen İnşaat'tan TAV'a hisse satışı!

Akfen Holding A.Ş, yüzde 99,85 hissesine sahip olduğu iştiraki Akfen İnşaat Turizm ve Ticaret A.Ş'nin TAV Urban Georgia LLC'de sahip olduğu ve şirket sermayesinin yüzde 4.5'ine tekabül eden hisselerinin tamamını TAV Havalimanları Holding A.Ş.'ye satmaya k



Akfen Holding'in konuyla ilgili açıklaması şöyle:

"Akfen Holding olarak %99.85 hissesine sahip olduğumuz iştirakimiz Akfen İnşaat Turizm ve Ticaret A.Ş., TAV Urban Georgia LLC'de sahip olduğu ve şirket sermayesinin %4.5'ine tekabül eden hisselerinin tamamını TAV Havalimanları Holding A.Ş.'ye satmaya karar vermiştir. Hisseler 3.862.350 USD (ABD Doları) bedelle satılacaktır. Satış işleminin, devir ile ilgili gerekli izinlerin alınmasını müteakkip önümüzdeki 3 ay içerisinde tamamlanması planlanmaktadır. Satış bedeli değerleme raporunda yer alan hesaplamalar dikkate alınarak belirlenmiştir. Hisse satışı ile birlikte Akfen İnşaat Turizm ve Ticaret A.Ş.'nin TAV Urban Georgia LLC'deki ortaklığı sona erecektir.

Akfen Holding olarak %99.85 hissesine sahip olduğumuz iştirakimiz Akfen İnşaat Turizm ve Ticaret A.Ş., TAV Batumi Operations LLC'de sahip olduğu ve şirket sermayesinin %10.0'ina tekabül eden hisselerinin tamamını TAV Havalimanları Holding A.Ş.'ye satmaya karar vermiştir. Hisseler 417.000 USD (ABD Doları) bedelle satılacaktır. Satış işleminin devir ile ilgili gerekli izinlerin alınmasını müteakip önümüzdeki 3 ay içerisinde tamamlanması planlanmaktadır. Satış bedeli yapılan müzakereler sonucunda belirlenmiştir. Hisse satışı ile birlikte Akfen İnşaat Turizm ve Ticaret A.Ş.'nin TAV Batumi Operations LLC'deki ortaklığı sona erecektir."


Nagihan Arat/Emlakkulisi.com

Geri Dön