01 / 05 / 2024

Akgün Seramik, yeni yatırımlar ile kapasitesini artıracak!

Akgün Seramik, yeni yatırımlar ile kapasitesini artıracak!

Seramik ve granit karoları üretimini dört ayrı fabrikada yapan Akgün Şirketler grubu, yapı malzemelerinde inşaat sektörüne 11 ayrı üretim tesisi ile 'Dura-tiles' ve 'Dura-bagno' ana markaları altında hizmet veriyor.



Firma, ayrıca Eskişehir ve Kütahya'da bulunan fabrikalarında kapasite artırımına yönelik inşaat ve yatırımlarına da devam ediyor. Mevcut üretim kapasitesi üe sektöre hizmet verdiklerini söyleyen Akgün Şirketler Grubu Yönetim Kurulu Başkanı Erhan Akgün, otomotiv, lojistik ve akaryakıt sektörlerinde de faaliyet gösterdiklerini belirterek, büyüme ve gelişme odaklı hareket ettiklerini dile getirdi. 



Son dönemde gerçekleştirilen yatırımlarla seramik, granit seramik, vitrifiye, kiremit, tuğla ve yapı kimyasalları gibi alanlarda 11 üretim tesisinde yaklaşık 3 bin 500 kişi istihdam ettikleri bilgisini veren Akgün, şöyle devam etti: "Yapılacak yeni yatırımlarla seramik kaplama malzemelerinde kapasitemiz artacak. Kapasite artırımına yönelik yeni yatırımlarla birlikte, mevcut fabrikalarımızda rekabete ayak uydurmak, teknoloj ik gelişme ve yenilikleri yakalamak amacıyla her yıl sürekli yenileme ve geliştirme yatırımlarımıza devam edeceğiz." "Seramik kaplamalarının üçte birini ihraç ediyoruz" Grubun faaliyetlerine, 1925 yüında el emeğine dayalı harman tuğla üretimi ile başladığını belirten Erhan Akgün, kuruluşundan bu yana toprakla ilgili sanayi dallarında yaptıkları yatırımlarla daha da güçlendiklerini belirtti. Seramik kaplama malzemelerinde üretimin yaklaşık üçte birini ihraç ettiklerini de ifade eden Akgün, "Daha çok iş, daha çok aş felsefesi ile kriz dönemleri dahil üretime devam ettik. Bilecik'te bulunan ve Avrupa'nın alanında en büyük üretim tesislerinden birinde teknik porselen üretimini gerçekleştiriyoruz. Ayrıca Eskişehir İnönü, Kütahya Gediz ve Bilecik Söğüt'te bulunan üç ayrı üretim tesisimizde de sırlı porselen yer karoları ve duvar karoları üretimlerini gerçekleştiriyoruz'' dedi.


Dünya Focus


Geri Dön