28 / 04 / 2024

Akıllı binalarla % 40 tasarruf sağlanacak!

Akıllı binalarla % 40 tasarruf sağlanacak!

Kıt kaynakların verimli kullanılmasının ön plana çıktığı günümüzde, ekonomi sağlayan akıllı binaların da önemi anlaşılmaya başlandı. Kendini 5 yılda amorti eden teknolojik sistemler, kullanıcısına da yüzde 40 tasarruf sağlıyor...



Enerji tasarrufunun öneminin anlaşılmasıyla akıllı evler ve yeşil binalara olan ilgi de artmaya başladı. Güvenli ve konforlu bir hayat isteyen herkesin akıllı evleri tercih etmeye başladığım söyleyen Bileşim Yayıncılık ve Fuarcılık Proje Koordinatörü Yasemin İşcan, bu sistemin kendini 5 yılda amorti ettiğini etti. îşcan "Eve gelmeden önce klimanın, evinin ısısının ayarlanması, ışıkların açılması, evdeki elektrikli aletlerin dışarıdan kumanda edilebilmesine imkan veriyor. Sistem afet durumunda binanın en hızlı şekilde boşlatılmasma da olanak veriyor. Sistem yüzde 30-40 tasarruf sağlıyor" dedi. Konutlarda kullanımının artık sıkça görülmeye başlandığını belirten İşcan, belediye ortaklı firmaların konut yapımında akıllı evlere yöneldiğini belirtti. İşcan şu bilgileri verdi:
Kamuda da uygulanmalı
"Kentsel dönüşüm bunun için bir fırsat. İlk uygulamalarını görmeye başladık. Bu sistemleri komple binaya kurmak gerekiyor, sonradan olan sistemler değil. İnşaat yapılırken tasarıma katılması gerekir. Binanın tamamına kurgulanır ama nelerden ne şekilde yararlanacağına daire sakinleri karar verebilir. Ayrıca sadece konut değil alışveriş merkezi, hastane, okul gibi kamu binalarında da akıllı binalar olmalı."

TÜM YENİLİKLER EYLÜLDE SERGİLENECEK

30 yıldır faaliyetlerini sürdüren Bileşim Yayıncılık ve Fuarcılık'ın organizasyonunu üstlendiği '2. Bina, Elektrik, Elektronik Mekanik ve Kontrol Sistemleri Fuarı'nda geleceğin evleri sergilenecek. 26-29 Eylül tarihlerinde düzenlenecek fuarda bina otomasyon sistemleri, güvenlik ve gecis kontrol, yangın güvenlik ve söndürme sistemleri, iklimlendirme, aydınlatma, ses-ısık ve görüntü, veri iletişim izlem, kontrol sistemleri, enerji sistemleri, yenilenebilir enerjiler ve akıllı şehirler ile ilgili tüm sektörler bir çatı altında buluşacak.

Star

Geri Dön