11 / 05 / 2024

akıllı binalar tasarruf

akıllı binalar tasarruf

Kıt kaynakların verimli kullanılmasının ön plana çıktığı günümüzde, ekonomi sağlayan akıllı binaların da önemi anlaşılmaya başlandı. Kendini 5 yılda amorti eden teknolojik sistemler, kullanıcısına da yüzde 40 tasarruf sağlıyor...

Xiaomi Akıllı Elektrikli Isıtıcı'da kaçırılmayacak indirim fırsatı ! 15 Şubat 2023 fiyat listesi

Tasarımıyla dikkat çeken özellikleri ile bulunduğu ortamı sıcak tutan Xiaomi Akıllı Elektrikli Isıtıcı  boyunun küçük olması sayesinde enerjiden tasarruf edilmesini sağlıyor. Ayrıca wifi özelliği bulunuyor. Peki ürünün diğer özellikleri neler? 

Xiami akıllı robot süpürge 1200 TL indirime girdi! İşte 2 Nisan 2022 fiyat listesi..

Xiami Akıllı Robot Süpürge, özellikleri ve kullanımıyla oldukça dikkat çekiyor. Çok özellikli ve kullanışlı olan bu süpürgeler ile temizlik yapmak artık çok kolay. Peki zamandan tasarruf edilmesini sağlayan Xiaomi akıllı robot süpürgelerin fiyatı kaç TL? İşte 2 Nisan 2022 fiyat listesi...

Göçler ‘Akıllı Şehir’ yatırımlarını hızlandırdı!

Teknoloji ve dijital dönüşüm hayatımızın her noktasını etkilerken akıllı şehir projeleri de bu büyük dönüşümün bir parçası haline geldi. Akıllı binalar, enerji verimliliğini sağlayan akıllı kentsel aydınlatmalar, en yaygın akıllı şehir uygulamaları olarak gösteriliyor.

Akıllı şehirlerde elektrikte yüzde 50 tasarruf!

Gelişen teknoloji, kullandığımız aletlerden evlere hatta şehirlere kadar birçok alışkanlığı değiştiriyor. Akıllı şehirler de son yıllarda öne çıkan ve insanların hayatını kolaylaştırmanın yanında ciddi tasarruf imkanı sunuyor.

Akıllı binalar hasta mı ediyor?

TÜSAD Başkanı Prof. Dr. Arzu Mirici, “akıllı bina” ve “hasta bina” gibi son yıllarda hayatımıza giren kavramları hatırlatarak, toplum sağlığı açısından konunun öneminden bahsetti...

Kentsel dönüşüme 'Akıllı Kent' ayarı!

Selçuklu Grup’un Yönetim Kurulu Başkanı Hüseyin Serin, kentsel dönüşüm projelerinde uygulanan ‘Akıllı Kent’ uygulamaları hakkında açıklamalarda bulundu. Serin, ''Akıllı Kent uygulamasının artırılmasıyla hem zamandan hem de ekonomik açıdan tasarruf sağlanacaktır'' diye konuştu.

Elite Concept akıllı ev konseptiyle yüksek tasarruf sağlıyor!

Elite Concept, 24 katlı 3 blokta 785 konut, 26 ticari ünite ve sosyal yaşam alanlarından oluşuyor. Elite Concept, akıllı ev konsepti ile yüksek enerji ve su tasarrufu sağlıyor. 

Şua İnşaat’tan doğa dostu akıllı proje!

Şua İnşaat imzası taşıyan Elite Concept projesi doğaya dost akıllı ev sistemiyle hayata geçirildi. Yüksek tasarruf sağlayan sistem ile hem bütçe hem çevre korunuyor.

Kentsel dönüşümle akıllı şehirler geliyor!

Çevre ve Şehircilik Bakanı Mehmet Özhaseki, kentsel dönüşüm projesi kapsamında deprem açısından riskli olan binaları yenilerken, bir yandan da akıllı şehirler kurmanın çalışmalarını yaptıklarını söyledi.

Akıllı binalar vazgeçilmez oldu!

Orge Enerji Elektrik’in CEO’su Nevhan Gündüz, akıllı evlerin bilinenin aksine maliyeti artırmadığını hatta tasarruf sağladığını belirterek “Müteahhitler demir-çimentodan vazgeçemiyorsa artık akıllı evlerden de vazgeçme şansı yok” dedi.

Akıllı şehirlerle yılda 3 milyar TL tasarruf!

Türkiye’nin akıllı şehir teknolojisinde büyük bir potansiyele sahip olduğunu söyleyen Türk Telekom Satış ve Müşteri Hizmetleri Genel Müdür Yardımcısı Ümit Önal, “Yıllık tasarruf 3 milyar TL” dedi

Akıllı binalarda ihtiyaca uygun güvenlik çözümleri!

SecuritasTürkiye; akıllı binalar, oteller ve iş kulelere özel farklı güvenlik modellemeleri yaparak hizmet verdiği kuruluşa maksimum faydayı optimum maliyetlerle sunuyor.

Lüks konutların vazgeçilmezi akıllı binalar!

Lüks konutların vazgeçilmezi haline gelen akıllı bina teknolojilerinin kullanımı, orta segmentteki yapılarda da hızla yaygınlaşıyor. Akıllı binalar, kullanıcılarına enerji verimliliği ve konfor vadediyor.

akıllı binalar tasarruf Haberi

akıllı binalar tasarruf
Enerji tasarrufunun öneminin anlaşılmasıyla akıllı evler ve yeşil binalara olan ilgi de artmaya başladı. Güvenli ve konforlu bir hayat isteyen herkesin akıllı evleri tercih etmeye başladığım söyleyen Bileşim Yayıncılık ve Fuarcılık Proje Koordinatörü Yasemin İşcan, bu sistemin kendini 5 yılda amorti ettiğini etti. îşcan "Eve gelmeden önce klimanın, evinin ısısının ayarlanması, ışıkların açılması, evdeki elektrikli aletlerin dışarıdan kumanda edilebilmesine imkan veriyor. Sistem afet durumunda binanın en hızlı şekilde boşlatılmasma da olanak veriyor. Sistem yüzde 30-40 tasarruf sağlıyor" dedi. Konutlarda kullanımının artık sıkça görülmeye başlandığını belirten İşcan, belediye ortaklı firmaların konut yapımında akıllı evlere yöneldiğini belirtti. İşcan şu bilgileri verdi:
Kamuda da uygulanmalı
"Kentsel dönüşüm bunun için bir fırsat. İlk uygulamalarını görmeye başladık. Bu sistemleri komple binaya kurmak gerekiyor, sonradan...