28 / 04 / 2024

Akıllı ev dönemi başladı!

Akıllı ev dönemi başladı!

Uzun bir tatil için yola çıkan birçok kişinin aklı evinde kalıyor. Tatil hazırlıkları yaparken eviniz için aldığınız geleneksel güvenlik önlemleri ise yetmiyor. Bu nedenle artık akıllı pek çok uygulama ve çözüm bulunuyor.



Yaz mevsiminin gelmesiyle tatiller ve seyahatler artarken ev için güvenlikte önem kazanıyor. Uzun bir tatil için yola çıkan çoğu kişinin aklı ise evinde kalıyor. Tatil hazırlıkları yaparken eviniz için aldığınız geleneksel güvenlik önlemler ise yetmiyor.

Milliyet Gazetesi'nde yer alan habere göre; son yıllarda çıkarılan ev güvenlik sistemleri insanların biraz da olsa güvenlik konusunda rahatlamasını sağlıyor. Uzakta da olsa evdeki her şeyi takip edebilme olanağı veren yeni teknolojiler gelişiyor. Artık evleri korumanın daha akıllı yolları da bulunuyor. Bu kapsamda son dönemde pek çok yeni çözüm de tanıtıldı. İşte o çözümler birkaçı...

Hareketi görüntülüyor

Prosegur, görüntülü hareket dedektörü üzerinden anlık görüntü imkanı sunup huzurlu bir tatil sunuyor. Hareketi algıladığı anda görüntü kaydını devreye alan dedektör, kablosuz özelliğinin yanı sıra elektrik ve internet kesintilerinden etkilenmiyor.

Prosegur’un görüntülü hareket dedektörü, tehdit unsuru olabilecek hareketi algıladığı anda video kaydı yapıp Prosegur Alarm Merkezi’ne ve kullanıcıya iletiyor. Gece ya da gündüz farketmeksizin yüksek kalitede görüntü kaydı yapan hareket dedektöründen kullanıcılar istedikleri zaman mobil görüntü alabiliyor.

Hırsıza akıllı kilit engeli

Kale Endüstri Holding, alarmlı silindirini tanıttı. Alarmlı silindir kırıldığında 100 desibel seviyesinde ses çıkartıp çevreyi uyararak hırsızı eve girmeden kapıda durduruyor. Alarmlı silindir alarm sisteminden bağımsız çalışıyor. Bu sayede hırsızı dışarıda tutuyor ve hırsızlık henüz yaşanmadan önleniyor. Kilit kırıldığında sadece ön kısmı kopuyor ve böylece eve anahtar ile kolayca girilebiliyor. Alarmlı silindirin içerisinde alarmın çalmasını sağlayan biri yedek iki pil bulunuyor. Türkiye’de standart silindir kullanılan her kapı ve kilit ile uyumlu. Kolay şekilde var olan silindirle değiştirilebiliyor.

Ev sahiplerinin içi rahat

Kilit ve akıllı güvenlik sistemleri markası Yale, akıllı uygulaması ‘Yale Smart Living Home App’i tanıttı. Uygulama ile bağlı kilitler, alarmlar ve kameralar daha iyi kontrol edilebilecek. Yeni uygulama, kapıları kilitleyip açarken alarm durumunu kontrol etmeyi ve alarmı kurmayı zahmetsiz hale getiren kilit özellikleri barındırıyor. Uygulama, mevcut Yale View App’e bağlanabiliyor ve bağlı Home View kameralarından canlı yayın sunuyor. Yeni eklenen bağlantılı akıllı prizleri ve programlanabilen eylemleri kontrol etme özelliği ile ev güvenliği artık yalnızca her zamankinden daha akıllı olmakla kalmıyor aynı zamanda ev sahiplerinin içini daha çok rahatlatıyor.


Geri Dön