29 / 04 / 2024

Akıllı evlere talep arttı! Bu evler depremi saniyeler öncesinde haber veriyor!

Akıllı evlere talep arttı! Bu evler depremi saniyeler öncesinde haber veriyor!

Akıllı evler özellikle deprem sonrasında çok fazla talep görmeye başladı. Uzmanlara göre vatandaşlar artık akıllı evleri tercih etmeye başladı.



Akıllı sistemlerin her geçn gün ev içinde de artması yatırımcıların özellikle de gayrimenkullere yönemlesini sağladı. Vatandaşlar deprem sonrasında akıllı evleri tercih etmeye başladı. 

DEPREMİ SANİYELER ÖNCESİNDE HABER VERİYOR!

Uzmanlar akıllı evlere talebin her geçen gün yükseldiğinin altını çizerek, inşaat sektöründe yatırımcıların depremi saniyeler öncesi haber veren akıllı ve modern evlere yöneldiğini belirtti.

Ev içinde vatandaşların yaşamı kolaylaştıran evlere tercihleri gittikçe artıyor.  Akıllı ev sistemleri, vatandaşların oturduğu yerden tek tuş ile evdeki bütün teknolojik aletleri kullanabilmesine imkan sağlıyor. 

DEPREMLERE KARŞI DAYANIKLI YAPILIYOR

Bu sistemler, konforun yanı sıra deprem ve diğer afet durumlarına karşı dayanıklı şekilde yapılıyor. Bu sistemler farklı sensörler yardımı ile  birçok kategoride veri topluyor. Akıllı evler, geleneksel evlerden farklı olarak internet bağlantısı ve diğer iletişim teknolojilerini kullanarak evin işlevlerini kontrol edilebilir hale getiriyor.

Akıllı evlerde kullanılan bir sistem ise depremden saniyeler önce uyarı vermesi. Bu da vatandaşlarımızın belki saniyeler içinde ama tedbirlerini almasını sağlamayı amaçlıyor. Bu sistemler, ışıkları uzaktan açma, güvenlik kameralarını izleme, ısıtma ve soğutma sistemlerini uzaktan kontrol etme gibi imkanları vatandaşlara sunuyor. 

Akıllı evlere talep arttı! Bu evler depremi saniyeler öncesinde haber veriyor!

GÜVENLİK ÖNLEMLERİ ÜST SEVİYEDE

Gayrimenkul sektöründe, akıllı evlerin popülaritesi giderek artmaya devam ediyor. Çünkü bu teknolojiler, konforu artırmanın yanı sıra enerji tasarrufu sağlarken, güvenlik önlemlerini de üst seviyeye çıkarıyor.

Öte yandan vatandaşların en çok tercihleri arasında  tiny house ve karavanlar geliyor. Depremle yüzleşen vatandaşlar daha dayanıklı ve taşınabilen karavan ve tiny houselara yönelmeye başladı.  Karavan ve taşınailir evler 2023'ün son çeyreğinde yüzde 45 oranında ilgi gördü. İnsanlar, bu seçeneklerle deprem riskinden uzaklaşmayı hedefliyor.

Deprem korkusuna son! Akıllı mobil capsül ev geliyor!

Deprem korkusu karavan ve tiny house taleplerini artırdı! 

Gayrimenkul sektöründe yeni dönem! Krizi fırsata çevirdiler!

Geri Dön