05 / 05 / 2024

Akıllı telefonlar için çıkarılabilir piller geri döndü!

Akıllı telefonlar için çıkarılabilir piller geri döndü!

Avrupa Birliği, elektronik cihazlar için yeni bir pil standardı getirmeye hazırlanıyor. Bu sayede, çıkarılabilir bataryalar geri dönebilir.



Yıllar önce piyasaya sürülen akıllı telefonlar, kullanıcıları mutlu eden özelliklere sahipti. Bunlardan birisi de çıkarılabilir bataryalardı.

Birçok cep telefonu üreticisi artık tasarımlarında gömülü pilleri tercih ediyor.

Son zamanlarda tüm akıllı telefonlarda, tabletlerde ve dizüstü bilgisayarlarda USB Type-C şarj bağlantı noktalarını zorunlu kılan Avrupa Birliği (AB), artık pillerle ilgileniyor. AB, cep telefonu pillerini daha sürdürülebilir ve yeniden kullanılabilir hale getirmeyi amaçlayan yeni düzenlemeler üzerinde çalışıyor.

Çıkarılabilir bataryalar geri gelebilir!

Yeni düzenleme, birkaç yıl önce karşılaştığımız çıkarılabilir pilli akıllı telefonları geri getirebilir. Yönetmelik, akıllı telefon üreticilerini pillerin daha erişilebilir olduğu tasarımlara geçmeye zorlayacak.

AB`nin yeni yönetmeliği, henüz parlamento ve konsey tarafından onaylanmadı. Ancak yeni değişiklik; Apple, Google ve Samsung gibi tanınmış akıllı telefon üreticileri bundan hoşlanmaz. Peki, en iyi bataryaya sahip telefonlar hangileri? İşte detaylar...

 


Geri Dön