04 / 05 / 2024

Akkuyu Nükleer Güç Santrali'nde yeni adım

Akkuyu Nükleer Güç Santrali'nde yeni adım

MERSİN'in Gülnar ilçesindeki Akkuyu Nükleer Güç Santrali'nde (NGS), ana adımlardan biri olan ikinci güç ünitesinin reaktör basınç kabı kurulumu bitirildi. İşte detaylar…



İkinci ünite reaktör binasının inşaatının önceki adımlarında kor tutucu kurulmuş, destek ve itme kirişleri betonlanmış ve reaktör basınç kabının silindirik tarafının kuru muhafazası ve ısı yalıtımı gerçekleşmişti. Reaktör basınç kabının montajından hemen önceyse, kabın ana ağırlık yükünü taşıyan yardım halkasının montajı gerçekleştirilmişti.

Reaktör basınç kabının montajı ile ilgili denetimler, reaktör basınç kabı üretici firması uzmanlarının haricinde bağımsız bir denetim kuruluşu ve Türkiye Nükleer Düzenleme Kurumu (NDK) uzmanlarından oluşan bir komisyon tarafından gerçekleştirildi.

Nükleer güç santralinin en önemli Demirtaşlarından olan reaktör basınç kabı, santralin işletme aşamasında gerekli olan şekilde çekirdeği de içinde barındırıyor. Nükleer tepkime ve ısı enerjisinin soğutucuya gidebilmesi için çekirdeğin içine nükleer yakıt ve yapısal elemanlar konulmakta. 343,2 ton ağırlığında, dikey silindirik bir kap olan reaktör basınç kabının ise yüksekliği 11,45 metreyi, çapı ise 5,6 metreyi buluyor.”

Akkuyu Nükleer Güç Santrali nde yeni adım

Elbi Elektrik TOKİ İlk Evim İlk İşim’e elektrik verecek

Türkiye ve İsrail arasında ihracat açılımı! Başvurular başlayacak

4 çekirdekli Huawei Nova 9 Vatan Bilgisayar’da! Stoklarda sınırlı! 22 Eylül 2022 fiyat listesi


Geri Dön